Keşan heyetinden Kıbrıs çıkarması

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Ali Ürkmez ve Keşan Şehit Aileleri, Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dönmez ile

GÜNDEM 9.04.2013 21:40:00 0
Keşan heyetinden Kıbrıs çıkarması
  CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİLER
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ta 1974’te birlikte mücadele verdiği gazileri, yeniden adada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. KKTC’nin tüm demokratik kurum ve kuruluşlarıyla bir gerçek olarak ortada durduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, buna rağmen sadece Anavatan Türkiye’nin KKTC’yi tanıdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ta iki devlet gerçeğini dünyanın da görmeye başladığına işaret etti. Kıbrıs sorununu çözmek adına KKTC ve Türkiye’yi memnun edecek bir anlaşma arayışında olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Rumların uzlaşmazlığı nedeniyle anlaşma sağlanamadığını söyledi.
 
MÜMKÜN OLUP OLMAYACAĞINI GÖRECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rumların uzlaşmaz tutumunun dünya devletlerini sıkmaya ve usandırmaya başladığını belirtti Türkiye’yle birlikte yaşayabilir ve kalıcı bir anlaşma arayışını sürdürdüklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Müzakere süreci başladığında bunun mümkün olup olmayacağını göreceğiz” dedi.
 
DENKTAŞ’IN MEZARINI DA ZİYARET EDECEKLER
  Konuşmaların ardından Keşan heyeti adına Keşan Şehit Aileleri, Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dönmez, Derviş Eroğlu’na hediye takdim etti. Keşan heyeti, Kıbrıs’ta ayrıca şehitlikler başta olmak üzere Kıbrıs’ın tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etti. Kıbrıs ziyaretleri kapsamında Keşan heyeti, bugün şimdi Kıbrıs’ta 28. Tümen Komutanı olarak görev yapan Eski, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı İlhan Talu’yu ziyaret edecek. Heyet ayrıca aynı gün KKTC Kurucu Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş’ın mezarlarını da ziyaret edecek. 11 Nisan Perşembe günü ise 16.15-17.00 saatleri arasında 28.Tümen Komutanlığı’nda Kıbrıs Gazilerine verilecek madalya törenine katılacak heyet 12 Nisan Cuma günü akşam Keşan’a hareket edecek.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN