Trakya ile Kosova arasında işbirliği

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve beraberindeki heyet, önceki gün Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Aganı’yı ziyaret etti.

GÜNDEM 6.04.2013 07:04:00 0
Trakya ile Kosova arasında işbirliği
İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK  
Görüşmede, Trakya Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Kosova sağlık kurumları arasında profesyonel eğitim alanında devam etmekte olan işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkanları ele alındı. Kosova sağlık personelinin eğitilmesinde katkısı geçen Trakya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkürlerini ifade eden Sağlık Bakanı Aganı, bu işbirliğinin devam etmesinde kararlı olduklarını belirtti.

 
3 AYLIK EĞİTİM
 Kosova’da sağlık alanında gerçekleştirilmekte olan reformlar hakkında bilgi veren Bakan Aganı, ülkede sağlık hizmetlerinin iyileşmesi yönünde kalp cerrahisi ve radio–onkoloji bölümlerinin açıldığını kaydetti. Görüşmede, radio onkoloji ve diğer sahalarda işbirliğinin artması imkanları da ele alındı. Lüksemburg Hükümeti’nin Kosova’da sağlığı destekleme projesi çerçevesinde, Kosovalı hekim ve sağlık personelinin Trakya Üniversitesi’nde eğitilmesini öngören bir kaç yıllık Anlaşma’nın devam ettiği belirtildi. Bu Anlaşma uyarınca son 2 yıl içinde Trakya Üniversitesi’nde Kosovalı 56 sağlık personeli, farklı tıp alanlarında teşhis ve diğer sahalarda 3 aylık eğitim gördü. 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN