Tekirdağ Belediyesi'ne operasyon

Tekirdağ'da şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğitler'in de aralarında bulunduğu toplam 6

GÜNDEM 5.04.2013 14:39:00 0
Tekirdağ Belediyesi
 Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Tekirdağ Belediyesi'nin şehiriçi temizlik ihalesi ile ilgili başlattığı ihaleye fesat soruşturması, belediye görevlilerine sıçradı.
 
 
20 GÖZALTI
Savcılığın talimatı ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce şehiriçi temizlik ihalesini kazanan Trakya Tem şirketinin merkezine baskın yaparak bazı evrakalara el koydu. İhale süreci ve sonrasındaki işlemlerle ilgili el konulan evraklar müfettişler tarafından incelendi. Müfettişlerin raporundan sonra savcılığın talimatı ile üç gün önce ihaleyi kazanan Trakya Tem şirketinin ortak ve yöneticilerinden Salih Tekin, Süleyman Gül ve çalışanlarında aralarında bulunduğu 20 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.
 
BELEDİYEYE BASKIN
Temizlik ihalesini kazanan Trakya Tem şirketinin yetkililerinin ifadeleri doğrultusunda bugün öğle saatlerinde savcılığın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Belediyesi'ne gelerek, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne, Erdem Çalı'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin çalıştıkları bürolarda arama yapılarak evraklara el konuldu. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu devam ediyor. 
 
Marmara Haber Merkezi