“TREDAŞ-GAZDAŞ bozuyor; Biz onarıyoruz”

Kapaklı Belediyesi ilçenin muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği yol onarım, kaldırım onarım ve park çevre düzeni çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDEM 4.04.2013 08:47:00 0
“TREDAŞ-GAZDAŞ bozuyor; Biz onarıyoruz”
 ÇALIŞMALAR PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK
Güven Caddesi ve Eski Cami Caddesi olmak üzere ilçenin birçok noktasında parke taş onarım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ekiplerimiz periyodik olarak parke taş onarım çalışmalarına devam edecekler. Biz gelişigüzel ve günübirlik düşüncelerle değil, belirli bir plan çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. Göreve geldiği günden bugüne kadar kurumsal yapıya uygun çalışmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Başkan Mandalı, “Halk bu konuda memnuniyetini dile getiriyor” dedi.
 
ALTYAPI TAMAM OLMALI
Yıllardır ilçe merkezinde araçların bile giremediği sokakların büyük bir bölümünün parke taşı ile döşendiğini ifade eden İrfan Mandalı, “Kaldırım olmayan caddemiz kalmadı. Sokaklara modern bir görünüm kazandırdık. Bu yılki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda ulaşımlarını sağlamaları için yerin ve yolun konumuna göre parke ve asfalt kaplama çalışması yapıyoruz. Yol yapım çalışmalarımızda öncelikle alt yapısının tamam olmasına önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İLÇEMİZE YENİ PARKLAR KAZANDIRDIK
Kapaklı Belediyesi olarak ilçedeki parklarda da çevre düzeni ve onarım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Mandalı, “Görev süremizce ilçemize yeni parklar kazandırdık. Eski parkları ise vatandaşların daha etkin ve rahat bir şekilde kullanımına sunmak için bakımdan geçiriyoruz” dedi. Parklarda boyama, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının gerçekleştiğini söyleyen Mandalı, halkın en büyük ihtiyacı olan yeşil alanları, Kapaklı’ya kazandırmaya devam edeceklerini, mevcut parklara da yeni görünüm kazandırma çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini sözlerine ekledi.
 
AMACIMIZ ETKİN VE KALİTELİ HİZMET SUNMAKTIR
Amaçlarının hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, “Vatandaşımızın huzur ve rahatını sağlamak tek gayemiz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanlar parkları kullanmaya başlayacak Bu nedenle ilçedeki tüm parkların bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz” dedi. Parkları onarım ve çevre düzeni çalışmalarıyla vatandaşın gönül rahatlığı içerisinde kullandığı, yaşanabilecek bir yer haline getireceklerini söyleyen Mandalı, “Buralarda yaşanabilecek muhtemel olumsuzlukları engellemek için de gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. Parklardaki oyun guruplarından bozuk ve kırık olanların tamir edildiğini söyleyen Mandalı, park ve yeşil alanlarda bulunan açık alan fitness spor aletlerinin de bakımdan geçirildiğini ifade etti.
 
PARKLARA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Parkların halkın ortak kullanım alanları olduğuna vurgu yapan Mandalı, “Mevcut parkların bakım ve temizliğini yaparken, ne yazık ki bazı istenmeyen durumlarla karşılaşmaktayız. Eğer vatandaşlarımız sunmuş olduğumuz bu hizmetleri sahiplenip korursa mevcut imkanlardan hem daha fazla yararlanırlar, hem de biz yeni projelerimize daha fazla kaynak aktarma imkanına kavuşuruz. Yaptığımız parklar halkımızın ortak kullanım alanıdır. Bu nedenle koruyup sahip çıkmak da hepimizin görevidir. Eğer parkları kendi evimiz gibi koruyabilirsek, yapmış olduğumuz hizmetler de daha uzun ömürlü olur” diye konuştu.
 
TREDAŞ VE GAZDAŞ'IN BOZDUĞU YOLLARI ONARIYORUZ
Tüm bunların yanı sıra Bahçelievler Mahallesi’nde de beton yolların onarımının yapıldığını ifade eden İrfan Mandalı, “TREDAŞ ve GAZDAŞ'ın ilçenin birçok noktasında yaptığı abone bağlantıları çalışmaları neticesinde bozulan yollar, ekiplerimizce onarılıyor” dedi. Yollarda öncelikle bozulan yerlerin belirlendiğini söyleyen Mandalı, “Belirlenen bozuk yollar yol kesme makinesi ile kesiliyor. Daha sonra kesilen yerlerdeki fazla malzeme kepçe ile kamyona yüklenerek kaldırılıyor. Son olarak kesilen yerlere beton dökülerek onarım tamamlanıyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ