Sağlıkta İyi Bir Hizmet

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “sağlıkta daha iyi bir hizmet” konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 4.04.2013 08:46:00 0
Sağlıkta İyi Bir Hizmet
 İSTATİSTİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu konferansı Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirile konferansta Hospital&Medicalist Hastaneleri Genel Müdürü İsmet Karakaya AB ve Türkiye sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranından, 100 bin kişiye düşen toplam hekim, gebe, sağlık personeli sayısından bahsetti. Kişi başına düşen sağlık harcamalarının ciddi bir şekilde arttığını belirten Karakaya, OECD ülkelerinde hemşire ve sağlık personeli ücretlerinin kişi başı GSYİH oranı hakkında da bilgi verdi.

ZORUNLU STAJ MUTLAKA YAPILMALI
Aka Koleji Müdürü Rıza Yıldız ve Aka Koleji Uzman Psikologu Servet Kurtoğlu da çocuk gelişimi okuyan öğrencilerden Aka Koleji olarak neler beklediklerinden,  çocuk gelişiminde alınması gereken teori derslerinden söz ettiler. Yıldız ve Kurtoğlu, teori ve pratiğin çok iyi yoğrulması gerektiğini ve zorunlu stajın mutlaka yapılması gerektiğini söylediler.

PLAKET TAKDİM ETTİ
Eczacıbaşı Evital Bakım Sorumlusu Dr. Mustafa Emeksiz de konuşmasında Eczacıbaşı Sağlık Hizmetlerinin 2001 yılında faaliyete geçtiğine değinerek yerinde sağlık ve bakım çözümleri uyguladıklarını vurguladı. Emeksiz, evde bakım hizmetlerini anlatarak anne ve bebek bakım hizmetini evlerde verdiklerini söyledi. Eczacıbaşı Evital Bakım Merkezi Medikal Sorumlusu Dr. Şaziye Süzen Özer ise konuşmasında Evital Bakım Merkezinde yaşlı bakım teknikerlerine ihtiyaç duyulduğundan ve bakım merkezinde yaşlı bakım teknikerlerinin görevlerinden bahsetti. Konferans sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.
 
Haber / Asim YAVUZ