Sigortacılar Komitesi İTO’da görüşmelerde

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılar Komitesi İstanbul’da Sigorta Acenteleri Derneği temsilcileri ile görüştü.

GÜNDEM 2.04.2013 19:51:00 0
Sigortacılar Komitesi İTO’da görüşmelerde
 BİR DİZİ GÖRÜŞMEDE BULUNDULAR
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO)Sigortacılar Komitesi ilk dış ziyaretini İstanbul'da gerçekleştirdi. Komite Başkanı M. Sedat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Cengiz Tanman ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Koru, Ali Ağaoğulları ve Adnan Uslu’dan oluşan heyet önceki gün İstanbul'da sektör ile ilgili bir dizi görüşme gerçekleştirdi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sigortacılar Komitesi Üyeleri ve İstanbul Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tulusan Bağcı, Başkan Yardımcısı İsmail Küçük Gümülcina ve Selçuk Ektaş ile bir araya gelen heyet, sigortacılık ve sigortacılıkta acentelerin önemi konularında görüşme yaptı.
 
GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Komite Başkanı M. Sedat Yılmaz “Kısa süre önce Ankara'da TBMM nezdinde yaptıkları görüşmeler ile İstanbul toplantılarında ağırlık kazanan ve yeni acenteler yönetmeliğinin acentelerin TOBB bünyesindeki kurumlar, sektör temsilcileri ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Birlikteliğinde hazırlanması yolunda adımlar atılmış ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Müdürlüğü bu konuda ikna edilmiştir. Bölgemizdeki Sigorta acenteleri olarak, Odamız bünyesindeki komite vasıtasıyla gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri üyelerimizle paylaşacak ve ortak sorunları üst kurullara taşıyacağız. İstanbul'da yaptığımız görüşmeler ile bu konularda bilgi edindik ve görüşlerimizi belirttik” dedi.
 
ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ
Sigortacılık bilincinin yayılması ve sektörün Dünyadaki saygınlığına ulaşması için yapılan münferit çalışmaların yanında topluca hareket etmenin sektördeki herkesin menfaatine olacağını ifade eden Yılmaz “Acenteler sigortacı değil Sigorta müşaviri olarak kabul edilerek ve müşterilerinin risklerini tahlil ederek en doğru teminatın sunulması esası ile sigortalıları daha mantıkla teminat altına alacağımıza inanıyoruz” dedi. M. Sedat Yılmaz son olarak, Keşan TSO Sigortacılar Komitesi olarak sektör ile ilgili çalışmaların devam edeceğini söyledi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN