Muhtarlara Büyükşehir Yasası anlatıldı

Kapaklı Belediyesi, “6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilgili olarak ilçedeki

GÜNDEM 1.04.2013 20:53:00 0
Muhtarlara Büyükşehir Yasası anlatıldı
 MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ
Eğitim seminerinde MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez tarafından, 6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanunla kapanan belediyelerinin izleyeceği yol haritası ve nüfusu 2.000’in altında olup kapanan belediyelerin durumu, Tören, Temsil ve Ağırlama Giderleri, Yazışma Kuralları hakkında bilgiler verildi.
 
MUHTARLAR BİZİM HİZMET ODAĞIMIZ
Harita ve Kadastro Müh. ODTÜ Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici de 644 sayılı KHK ile Belediyelerden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen yetkiler, Yapı Denetim, İmar Cezaları, 3194 sayılı İmar Kanunu hakkında bilgiler vererek, muhtarların imar konusunda sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ‘ İlçemizi ilgilendiren bu önemli yasa hakkında fikir alış-verişinde bulunmak için bir araya geldik” dedi. Muhtarların kendilerinin hizmet odağı olduğunu söyleyen Mandalı “Hepiniz seçilerek geldiniz. Bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıdığınıza inanıyorum. Halkımız kimin kendisine hizmet ettiğini, kimin içten ve samimi olduğunu çok iyi değerlendiriyor. Bu görevler fedakârlık istemektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra büyükşehir statüsünü alacağız. Köylerimizin köy tüzel kişiliği kalkarak mahalleye dönüşecek, bu konuda köy muhtarlarımız büyükşehir yasasıyla birlikte köylerimizde oluşabilecek değişiklilikleri iyi kavramalı ve ona göre hareket etmelidirler. Allahın izni ile bu süreci inşallah muhtarlarımızla birlikte el ele vererek beraber değerlendireceğiz” dedi. 
 
KAPAKLILI ŞEHİT İNCE’Yİ UNUTMADILAR
Seminerlerin tamamlanmasının ardından son gün Kıbrıs Turu yapıldı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen ve yaklaşık 300 şehidin temsili anıtının bulunduğu Boğazköy Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitler için dua okudular. Barış Harekatına Kapaklı’dan katılıp şehit düşen Vahit İnce’nin mezarı başında dua ettiler.  Panoramik Girne Turu, Yavuz Çıkartma Plajı, Barış ve Özgürlük Anıtı ve Müzesi (1974 Kıbrıs Barış Harekatında Albay İbrahim Karaoğlanoğlu ve Binbaşı Fehmi Ercan’ın şehit oldukları ev)  Açıkhava Müzesi,  Karaoğlanoğlu Şehitliği, Panoramik Lefkoşa Turu, Barbarlık Müzesi (Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının şehit edildikleri ev), Panoramik Magosa Turu, Muratağa / Sandallar Köyleri Şehitliği,  Namık Kemal Zindanı, Panoramik Kapalı Maraş Bölgesi Turu ile geziler sona erdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN