AK Parti’den laboratuar ziyareti

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğünü ziyaret etti. Tunca, “Gıda Kontrol Laboratuarına önceki yıllara oranla bu yıl yaklaşık 6 kat faz

GÜNDEM 29.03.2013 18:45:00 0
AK Parti’den laboratuar ziyareti
 AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Başkan Yardımcıları Cemil Kabaoğlu, Ramazan Baran, Recep Güven ve İlçe Yöneticisi Fatih Yörük Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü Mehmet Emin Turgut’u ziyaret etti.
 
6 KAT FAZLA ÖDENEK AKTARILDI
Ziyaret dolayısıyla açıklamada bulunan Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tekirdağ’daki Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğüne önceki yıllara oranla bu yıl yaklaşık 6 kat fazla ödenek aktarıldığını hatırlattı. Başkan Tunca, ülke genelinde özel laboratuarlar hariç toplam 41 Gıda ve 76 Kontrol Analiz Laboratuar Müdürlüğü bulunduğunu aktararak Tekirdağ’ın bu manada şanslı iller arasında olduğunu vurguladı.
 
1 MİLYON LİRALIK CİHAZ ALINDI
Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü Mehmet Emin Turgut ise müdürlük çatısı altında gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Turgut, bu yıl 1 milyon liralık cihaz alımı gerçekleştirdiklerini aktararak, “Yeni cihazlar sayesinde analiz yelpazemizi genişletme imkanına kavuştuk. Mayıs ayına kadar Pestisit, zearelnon, deoksinivelon ve fumisin analizlerine başlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
 
DENETİMİN ÖNEMİ
Halk sağlığının korunması açısından gıda maddelerinin denetiminin önemine değinen Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü Mehmet Emin Turgut, gıda laboratuarlarının ülkenin adeta doğal bademcikleri olduğu benzetmesini yaparak “Müdürlüğümüzün denetiminin yanı sıra bilinçli tüketicilerin de hakkını aramalarının sağlıklı ürün tüketme açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın alacağı ürünlere dikkat etmesi, hijyen kriterlerine uyması, son tüketim tarihi ve benzeri ambalaj bilgilerine özen göstermesi ve olumsuzluk durumunda Bakanlığımızın Alo 174 şikayet hattını araması önem taşımaktadır.” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER