Polisten boşanma kurşunu

Edirne'de, emekli polis memuru Necip D., kendisinden boşanmak isteyen hemşire eşini nöbet tuttuğu hastane bahçesinde tartıştıktan sonra kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. İki çocuğunun annesini öldür

GÜNDEM 27.03.2013 21:07:00 0
Polisten boşanma kurşunu
 EŞİNİ KURŞUNLAYIP İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ
Olay, önceki gün saat 21.30 sıralarında Sarıcapaşa Mahallesi'ndeki Edirne Devlet Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden 1,5 ay önce emekliye ayrılan polis memuru Necip D., iddiaya göre önceki gün Edirne Aile Mahkemesi'nde boşanma davası olan iki çocuğunun annesi olan Nurcan D. ile görüşmek üzere Edirne Devlet Hastanesi'ne geldi. Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Servisi'nde nöbetçi olan eşine telefon açan Necip D., konuşmak üzere hastane bahçesine gelmesini istedi. Kimsenin olmadığı cerrahi servisinin arkasında konuşmaya başlayan çift bir süre sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Necip D., belinden çıkarttığı tabancayla, bir süredir ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşine 4 kurşun sıktı. Ardından da çenesinin altına dayadığı tabancayı ateşleyerek ölmek istedi.
 
KURTARILAMADI
Silah sesini duyan görevli doktorlar, olay yerine gittiklerinde mesai arkadaşlarını kanlar içinde buldu. Acil servise götürülen Nurcan D. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan polis memuru eş ameliyata alındı. Olayı duyan yakınları da polis memuru ve Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı.
 
SAVCILIK BEYLİK TABANCASINI ALMIŞ
Nurcan D.,’nin aile içi geçimsizlik nedeniyle eşini savcılığa şikayet ettiği ve savcılık kararıyla Necip D.'nin beylik tabancasına el konulduğu öğrenildi. Necip D.'nin 1,5 ay önce emekliye ayrıldığını söyleyen Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "Eşi, savcılığa geçimsizlik nedeniyle bir dilekçe vermiş. Daha sonra da sıkıntımız yok, diyerek savcılığa müracaat ederek ilişkilerinin normale döndüğünü bildirmiş. Ancak savcılık beylik silahını almış. Bu akşamda emekli polis memuru konuşmaya gelmiş. Hemşire hanım hastanede nöbetteymiş o sırada Dışarıdan temin ettiği bir silahla bu eylemi gerçekleştirmiş. Eşi öldü, kendisi de yoğun bakımda. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
Haber / Cihangir ARIK