PTT çalışanlarından iş bırakma eylemi

Edirne'de PTT çalışanları, hükümet tarafından hazırlanan özelleştirme yasa tasarısını, iş bırakma eylemi yaparak protesto etti. Davul zurna eşliğinde halay çeken PTT çalışanları hüküm

GÜNDEM 27.03.2013 21:04:00 0
PTT çalışanlarından iş bırakma eylemi
 HALAY ÇEKEREK EYLEM YAPTILAR
 
PTT çalışanları, Saraçlar Caddesinde toplanarak iş bırakma eylemi yaptı. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla PTT'nin özelleştirilmesi yasa tasarısına karşı çıkan işçiler davul zurna eşliğinde halaylar çekti. İş bırakma eylemine katılan işçiler adına konuşan Kamu Sen Edirne İl Temsilcisi Alim Kanpolat, PTT'nin özelleştirilmesi için 5 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hükümet tarafından bir yasa tasarısı sunulduğunu söyledi.
 
PARÇA PARÇA SATMAYI HEDEFLİYOR
Kanpolat, " Hükümet bu yasa tasarısıyla PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığında yüzdelik teşvik ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirmeyi, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER