AK Partililerden yardımlaşma derneğine ziyaret

AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 26.03.2013 20:20:00 0
AK Partililerden yardımlaşma derneğine ziyaret
 DERNEK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
Önceki akşam saat 19.30’da gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan,  Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğuş,  Osman Aşık, Ruhi Özden, İrfan Demir, yönetim Kurulu üyeleri Türkan İbrahimoğlu,  Hamit Oral,  İsmail Karagöz,  Sefer Demir, Fahrettin Bayırlı, Ufuk Bayraktar,  İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın katıldı. AK Parti İlçe yönetim Kurulu üyelerini, Dernek Başkanı Kadir Arıcı, Dernek Başkan yardımcısı Enver Özel,  Dernek Yönetim kurulu Üyeleri Siyami Canbaz ve Sami Canbaz karşıladı. 
 
FAKİRLERİN SIĞINAĞI
Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, AK Parti Teşkilatının ziyaretleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşkilat üyelerine teşekkür etti. 1998 yılından beri Kapaklı’da ikamet eden fakir insanların her sıkıntısını çözmek adına faaliyet gösterdiğini ifade eden Arıcı “Derneğimiz kurulduğu günden bu güne kadar Kapaklı’da doğmuş ve Kapaklı’da ikamet etmekte olan her insanın yanında olmuştur.  Vermiş olduğumuz hizmette kıstasımız kişinin yardıma muhtaç olmasıdır. Kim olduğu nereli olduğu gibi kaygılar taşımaksızın insanlarımıza yardım elimizi uzatmaya çalıştık. Derneğimiz, herhangi bir şehir ya da kesim veya siyasi parti ile ilişkili değildir.  Tamamen yardım amaçlı bir dernek olup, yol haritası net çizgilerle belirlenmiştir.” dedi. 
 
HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ
Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 93 üyesi olduğunu, Kapaklı Belediyesi’nin imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle fakir insanlara yönelik yapamadığı yardımları derneklerinin yaptığını belirten Arıcı “Derneğimiz henüz kurulmamışken insanımızın içinde bulunduğu şartları gördüğümüzde bir vakıf kurmanın gayesi içerisinde olmuştuk. Ne var ki biz bu düşünce içerisindeyken 500 TL olan vakıf kurma bedeli 5 bin TL’ye çıkarılmıştı. İmkânsızlık nedeni ile vakfı kuramadık ama derneğimizi kurarak hizmetimize başlamıştık.  İnsanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmaksızın herkese eşit şekilde hizmet sunmaya çalıştık. Biz fakir insanlarımıza yardım hizmeti sunarken insanımızın hassasiyetini ön planda tutmaya çalıştık. Basın, festival ve şölen gibi etkinliklerden uzak kalarak hizmet sunmaya çalıştık.” dedi.
 
BELEDİYENİN YAPAMADIĞINI YAPMIŞTIK
Dernek Binasının yerinin Kapaklı Belediyesi’nin olması nedeniyle yıkılacağını ifade eden Başkan Arıcı “Yer belediyenin yeridir. Yıkılması yönünde bir karar almışlar. Kapaklı Belediyesi’nin imkânlarının kısıtlı olduğu zamanlarda halka yapamadığı yardımları biz yapmıştık. Bu gün Kapaklı’nın nüfusu artmış, ilçe olmaya hak kazanmış olması nedeni ile maddi sıkıntılarını da aşmış durumdadır. Binanın yıkılacağına dair bize herhangi bir tebliğde bulunulmadı. Bina içerisinde yapmamız gereken tamir ve bakımı dahi yapamıyoruz. Tabi bunları söylerken kimseden de himmet beklemediğimizi ifade etmek istiyorum.  Zira 1998’den beri çizgimiz, siyasi kurum, kuruluş ve kişilerden uzak kalmak olmuştur.” diye konuştu. 
 
HİZMETLERİNİZ TAKDİRE ŞAYAN
Ziyarette konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, teşkilata gelen her derneğe, yapabildikleri ölçüde yardımda bulunduklarını ifade ederek “Derneklerimiz insanlarımızın rahatlıkla ulaşabildikleri kurumlardır.  Derneklerin de bazı sıkıntıları olabiliyor. Teşkilatımıza ulaşan ve bizim aşabileceğimiz sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bünyemizde mevcut kişilerin konulara hassasiyeti nedeni ile bazı engellerin aşılması daha kolay oluyor. Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı’nın şahsında burada olmayan dernek yönetici ve üyelerine teşekkür ediyorum. Yapmış oldukları yardımlar ve bu yardımları yaparken sergilemiş oldukları hassasiyet hakikaten taktire şayandır” dedi. 
 
HER ALANDA YARDIM EDİYORUZ
AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerinin,  Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyarette konuşan Dernek Başkan Yardımcısı ve Kapaklı Belediye Eski Başkanlarından Enver Özel de derneğin insan ihtiyaçlarının tümünü temin yönünde bir strateji ile çalıştığını ifade ederek “Yaptığımız yardımların kime ve ne şekilde olduğuna dair bilinmemesi yönünde bir çaba içerisinde bulunduk.  Söz konusu olduğu için şu kadarını söyleme gereği hissettim. Derneğimizin yapmış olduğu yardımların miktarı bir hayli fazladır. Bunların dokümanını her an görebilmek mümkündür. Okullarımızda öyle çocuklar var ki onların defteri olmuyor, giyeceği olmuyor ya da doğru düzgün ayakkabısı bulunmuyor.  Fakir aileler de bunu  bir benzeri. Bu insanlara bilinmemeleri kaydıyla yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Giyecekten yiyeceğe, ilaçtan okul malzemesine kadar yardımlarda bulunuyoruz.  Kısacası biz, Kapaklı’da oturan fakir insanlarımızın eli ayağı olmayı kendimize ilke edindik” dedi. 
 
Haber / Asim YAVUZ