Belediyeden vatandaşlara cenaze namazı kitapçığı

Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’in talimatıyla cenaze işleri birimi görevlisi imam hatip Galip Coşgun tarafından hazırlanan ''cenaze namazı ve cenazeye katılmanın önemi'' konulu kitapçık

GÜNDEM 26.03.2013 20:20:00 0
Belediyeden vatandaşlara cenaze namazı kitapçığı
 YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ
Kitapla ilgili bilgi veren kitabın önsözünü yazan Başkan Özkan Yücel, ''Ondan gelip ona dönecek fani kullar olarak, Ayet-i kerimede de buyrulduğu gibi mutlaka ölümü tadacağız. İnsan her mutlu gününde olduğu gibi acılı günlerinde de yanında birilerine ihtiyaç duyar. Aynı şekilde ölülerde cenazesine katılanlardan dua bekler. Peygamber efendimiz (S.A.V.) de bununla ilgili tavsiyelerde bulunmuş, bir mezar kazanın cennette köşk bina ettiğini, cenaze yıkayanın günahlarından sıyrıldığını, ölüyü kefenleyenin cennet giysileri giydirileceğini, yaslı kimseye taziyede bulunanın takva elbisesi giydirileceğini, cenazenin ardından gidenin 3 kırat sevap kazanacağını müjdelemiştir. İslam dininin birlik, beraberlik ve dayanışmaya ne kadar önem verdiğini görmekteyiz. Bir gün kendimizin de mutlaka ihtiyaç duyacağımızı da göz önüne alarak, dostlarımızı, komşularımızı, hatta tanımadığımız kişileri de böyle günlerinde yalnız bırakmamalıyız” dedi.
 
BİLGİLER YER ALIYOR
Kitapçık içerisinde “ölüm ne demektir, cenaze namazına katılmanın fazileti ve önemi nelerdir, cenaze namazı nasıl kılınır, cenaze duasının Arapça ve Türkçe okunuşu ve anlamı, şehitlik ve kabir ziyaretinin önemi” konularında bilgiler verildiğini ifade eden Başkan Yücel, Her zaman kılınmadığı için halkımız arasında unutulabilen cenaze namazı ve duasını cepte taşınacak bir kitapçık haline getirerek vatandaşlarımıza bir kültür hizmeti olarak dağıtıyoruz” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK