Balkan Şehitleri anıldı

Balkan Savaşları'nda şehit düşen askerler, Edirne Sarayiçi'ndeki şehitlikte düzenlenen törenle anıldı. Edirne Valisi Hasan Duruer ile beraberindekiler, yapılan dua ve saygı atışının ardından şehitle

GÜNDEM 26.03.2013 20:17:00 0
Balkan Şehitleri anıldı
 TÖREN DÜZENLENDİ
'26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü' dolayısıyla Sarayiçi'ndeki Balkan Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar, çok sayıda rütbeli asker ve halk katıldı.
 
MEZARLARA KARANFİL BIRAKILDI
Hafif yağmur yağışı altındaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından şehitlik önünde saygı atışı yapıldı. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, şehitler için dua okudu. Törenin ardından Vali Duruer ve beraberindekiler, şehitlik abidesini gezerek 100 subay ve 400 erin adının yazılı olduğu mermer taşların önüne karanfiller bıraktı.
 
ŞEHİTLİK 1994'TE AÇILDI
Balkan Şehitliği, 8 Ekim 1912-29 Eylül 1913 tarihleri arasındaki Balkan Savaşları'nda Bulgarlara esir düşen ve Edirne Sarayiçi'nde aç bırakılarak ölüme mahkum edilen asker-sivil 20 bin şehidin adını yaşatmak amacıyla 1994 yılında yaptırıldı. Şehitlikte, ölmemek için ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalmaya çalışan 100 subay ve 400 erin adı, 12 blok mermer üzerinde yazıyor.
 
Haber / Cihangir ARIK