Polislikte uygulamalı durum eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından planlanan Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde 18-22 Mart tarihleri arasında İl Merkezi ve İlçe

GÜNDEM 26.03.2013 20:14:00 0
Polislikte uygulamalı durum eğitimi
 DEVAM EDECEK
Eğitime katılan personele, sertifikaları Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceyn, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak tarafından verildi. Sertifika töreninde konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer polislerin her an tehlikeyle karşı karşıya olması nedeniyle, bu eğitimlerin çok önemli olduğunu belirtti. İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da barışta ter dökmeyenin savaşta kan dökeceğini belirterek Uygulamalı Durum Eğitiminin devam edeceğini ifade etti.
 
YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME
Yapılan eğitimin içeriğinde “Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Modeli” ile Polisin İletişim Becerisinin geliştirilmesi, ilk temas ve kimlik sorma, özgürlüğü kısıtlayan önlemler, şahıs aramaları, şahısların transferi, araç kontrolleri ve arama usulleri, mekan aramaları gibi konular işlenerek, polisin uygulamada karşılaştığı sorunlar teoriden ziyada pratik olarak senaryo yazılarak yine polisler tarafından yazılan bu senaryolar oynandı. Bu eğitim ile 2013 yılı içerisinde Polis Merkez Amirliklerinin tamamının, Asayiş Şube Müdürlüğü ile Asayiş Büro Amirliklerinin yarısının eğitim görmesinin hedeflendiği belirtildi.

Haber / Cihangir ARIK