Yüceer hükümete yüklendi

CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı, Uzunköprülüleri ziyaret etti. Ziyarete CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katıldı. Uzunköprülülere hitap eden Candan Yüceer, hükümete yüklenerek, hük?

GÜNDEM 25.03.2013 22:21:00 0
Yüceer hükümete yüklendi
 CHP Kapaklı ilçe Başkanlığı ziyaretlerine devam ediyor.
 
BÜYÜKŞEHİR YASASI FARKLI OLABİLİRDİ
Bu haftaki ziyaretini Uzunköprülülere ayıran teşkilat üyelerine,  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de eşlik etti. Sohbet toplantısına İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yörük, Erol Özkan, Yönetim kurulu Üyeleri Cüneyt Akgün, Zeliha Yörük, Yahya Avcu ve iki dönem Kapaklı Belediye Başkanlığını yürütmüş olan Şemsettin Dubaz katıldı. Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi, Şafak Kıraathanesinde vatandaşlara hitap eden Milletvekili Candan Yüceer,  hükümeti eleştirdi. Büyükşehir yasasının uygulandığı şekliyle değil, Tekirdağ halkını incitmeden yapılabileceğini belirten Yüceer “Büyük şehir yasası bu günkü uygulandığı şekliyle Tekirdağlı insanımız sıkıntılara sokmuştur.” dedi.
 
TALAN EDİLMESİNE KARŞI ÇIKTIK
Kapaklı’nın ilçe olmasına yönelik açıklamalarda da bulunan Yüceer, “Yatırımlar hakkaniyet çerçevesinde yapılması halinde, her şeyin daha güzel olacağını söylemek isterim.  Büyükşehir olmadan önce, Tekirdağ 135 trilyon alıyordu. Bundan sonra bu miktar 500 trilyonlarda olacak. Tekirdağ vergi ödemede 9. sırada bulunmaktadır.  Bu yasanın çıkarıldığı sıralarda bizler,  il nüfusu 750 binin üzerinde bulunan illerin büyük şehir edilmesi önerisinde bulunmuştuk.  Biz büyük şehir yasasıyla birlikte bazı şeylerin yağmalanmasına karşı olduk. Büyük şehir yasası ile tüzel kişiliklerin, otlak ve meraların talan edilmemesinden yana tavrımızı koymuştuk.  Köy tüzel kişiliğine ait arsalar artık belediyelerin oldu.  Genel Kuruldan 2B çıktı. Vatandaşımızın sadece yüzde 53 başvuruda bulunabildi.  Geriye kalan yüzde 35 ise dedelerinden kalan arsalarını alabilmek için başvuruda dahi bulunamamışlardır” ifadelerini kullandı.
 
BİR GECEDE HALLETTİLER
Orman köylüsünü kalkındırma yasasının gerçekle alakası olmadığını ileri süren Yüceer “Bir taraftan orman köylüsünü kalkındırma adına yasa çıkardıklarını söylerlerken, diğer taraftan köylünün elinden arsasını alan bir hükümetin icraatlarının tutarlı olduğu söylenemez. Hayvancılığı ortadan kaldıran uygulamalarla, tarımı yapılmaz hale getirmekle hükümet, insanımızı kendisine muhtaç hale getirmenin savaşını vermektedir.  Bunlar insanımızı bir kilo bulgura muhtaç etmeye çalışmaktadırlar. Fakir fukaranın her tükettiği maddeden  yüzde 18 KDV alırlarken, kendi yandaşlarının harcamalarından maalesef KDV almamaktadırlar. Pırlanta, elmas ve yakuttan KDV alınmamasına yönelik çalışmalar bir gece içerisinde halledilmiştir.” dedi.  
 
HALKIMIZ MUHATAP BULAMAYACAK
Ülkenin her geçen gün daha fazla sıkıntının içine itildiğini iddia eden Yüceer “Hükümet vergi reformunu çıkaramadı.  Sanayi, hayvancılık, tarım, her geçen gün daha kötüye gitmektedir. Fabrikalar kapanıyor, tarım alanları işlenemiyor ve istihdam adına kayda değer hiçbir şey yok.  Halkın sıkıntı ve ihtiyaçlarını dile getiren ve bu ihtiyaçları temin etmekte aktif rol alan İl genel meclisi üyelikleri artık kaldırılıyor. Nüfusu her geçen gün hızlı bir şekilde artan Kapaklı’da okul ihtiyacı nasıl üst makamlardan talep edilecek.  Yani halkımızın ihtiyaçlarını arz edeceği bir muhatabı kalmayacak.” ifadesini kullandı.
 
YANDAŞLARINA HİZMET EDİYORLAR
AK Parti’nin halktan ziyade kendi yandaşlarını düşündüğünü iddia eden Yüceer “Bizlerin daha önce karşı olduğumuz büyükşehir yasasını şimdi kabullendiğimizi iddia eden beyanatlarına rastlıyoruz.  Biz bir buçuk yıl önce ne söylemişsek bugün de yine onu diyoruz.  Onlar yandaşlarını memnun etmenin peşindeler.  Şayet halkı düşünüyor olsalardı gelip sizlere büyük şehir yasasının neleri içermesi gerektiğini sorarlardı. Samimi olmadıkları için bunu size sorma ihtiyacı hissetmediler.  Oysaki Tekirdağ kendine yakışan şekilde büyükşehir statüsüne kavuşturulabilinirdi.” dedi.
 
KÖY OLAMADAN İSTİKRAR OLMAZ
Halkın kendilerine muhalefet görevi verdiğini, şayet iktidar görevi verilirse AK Parti hükümetinin halkın elinden aldıklarını halka iade edeceklerini iddia eden Yüceer “Bize iktidar olma görevini verirseniz, biz il genel meclisi üyeliğini de, köy tüzel kişiliğini de gerçek sahiplerine iade edeceğiz. Çünkü mera olmaksızın köy olmaz. Köy olmayınca tarım olmaz istikrar olmaz.” dedi.
 
ÜLKENİN DURUMU İÇLER ACISI
Genel siyasete dair değerlendirmeler de yapan Yüceer, ülkenin durumunun içler acısı olduğunu ifade etti. Yüceer “Hükümetin en iyi icraatı satmaktır. Otoyollar, bankalar, Tüpraş ve daha birçok kuruluş hükümet tarafından satılmıştır.  Bütün bu satılanları geri almak zor olsa da imkânsız değildir. Bazı şeylerin geri alınması ise imkânsızdır. Bunların başında birlik ve beraberlik gelmektedir. 21 Mart günü televizyonda görmüşsünüzdür. Çok vahim bir tabloydu. Türkiye’nin 81 ilinden şehitlerimiz olmuştur. Tekirdağ’dan da şehitlerimiz oldu. Ülkemiz genelinde şehit düşen gençlerimizin ailelerine bakın. Hepsinin fakir insanlar olduklarını görürsünüz. Mecliste dahi kızlarını birbirlerine vermekte olan iktidar partisi Millet Vekillerinin söyledikleriyle yaptıkları tamamen birbirinin aksidir” dedi.
 
3-5 MEHMET ÖLDÜ DEMİŞLERDİ
Diyarbakır’da barış adı altında bir süreç başlatıldığını anımsatan Yüceer “Bu konuda da yine CHP’ye vurmaya çalışıyorlar. Biz, gündemde olduğu zamanlarda Şemdinli’de bir şeyler olduğunu bas bas söylemiştik. Şemdinli’de ne olduğunun açıklanması için meclise önerge vermiştik. Parti sözcüsü o zaman şu şekilde açıklama yapmıştı ‘3- 5 Mehmet öldü diye parlamento açılmaz’ Meclisi toplayamadık gerekçeleri basitti. Ölen üç beş Mehmet’ti. Ama aynı meclis Lübnan’da İsrail askerleri sıkışınca,  genel kurul alelacele toplanmıştı. İşte AK Parti’nin Mehmetçiğe vermiş olduğu değerin boyutu.” şeklinde konuştu.
 
İSTEDİĞİ YETKİLER PADİŞAHLARDA YOKTU
Hükümetin yaklaşan seçimlerde terör bitmiş görüntüsünü vermek için yapma politikalar ürettiğini öne süren Yüceer “Seçimlerin yaklaştığı günlerde Hükümet terörün bittiği imajını vermek istiyor. Kuvvetler ayrılığı, yargı, parlamento gibi devletimizi ayakta tutan demokrasi unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bunu başkanlık sistemine hazırlık için yapıyorlar. İstedikleri yetkiler Obama’da bile yok. Osmanlı padişahlarında da yoktu. Keşke bunlar 10 yıllık iktidarlarında az da olsa samimi olabilselerdi. Bu güne kadar sergiledikleri olumsuzluklar samimi olmadıklarının en bariz göstergesidir” dedi.
 
HEDEF TAHTASI HALİNE GETİRİLDİ
Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerinin AK Parti hükümeti döneminde yaşandığını ileri süren Yüceer “Bütün Ortadoğu ateş altında. Türkiye hedef tahtası haline getirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı zamanlarını yaşıyoruz. Irak’da bir buçuk milyon Müslüman öldürüldü. Suriye’de kendi uçaklarıyla kendi mahalleleri bombalanıyor.  Türkiye bu vahşete alet edilmiştir. Yapılanlar sadece başka ülkelerin menfaati için yapılıyor. İşte petriotlar getirildi. Bu petriotlar İsrail ve ABD’nin başına bir şey gelmesin diye Türkiye’de konuşlandırılmış. İran ve Rusya en ufak bir olayda Türkiye’ye vuracaklarını ifade ediyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde halkın kan ve gözyaşına dayalı bir iktidar göremezsiniz. Ancak bunu AK Partinin yaptığına şahit olabilirsiniz” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ