Bahçeşehir Üniversitesi’nden Keşan’a ziyaret

Bahçeşehir Üniversitesi’nin ihtiyacı olan bölgelerde ilköğretim çağındaki çocuklara sosyal eğitim vermek üzere hazırladığı SosyalBen Projesi’nin sorumluları Bahçeşehir Üniversitesi Psi

GÜNDEM 25.03.2013 22:20:00 0
Bahçeşehir Üniversitesi’nden Keşan’a ziyaret
 SOSYALBEN PROJESİ
Saat 12.00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne Uğur Dershanesi Keşan Şubesi Kurucularından Mehmet Ali Engin ile birlikte gelen öğrenciler, burada Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz karşıladı. Mehmet Ali Engin, SosyalBen Projesi’nde sorumlu öğrencilerin elde ettikleri küçük gelirleri ihtiyaç sahibi öğrencilerle paylaştıklarını ifade etti. Sena Kaya ve Bekir Mancı SosyalBen Projesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “SosyalBen projesiyle 7-14 yaş arası çocuklara üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip olarak resim, müzik, dans, fotoğraf, tiyatro, satranç, teknoloji, masa tenisi, spor gibi atölyelerde eğitim veriyoruz. Bugüne kadar Şanlıurfa ve Giresun gibi şehirlerde yüzlerce çocuğa ulaşarak sömestr ve yaz tatillerinde atölyeler açtık. Çocuklar bu sayede hem yeteneklerini keşfetmede bir adım attı hem de sömestr ve yaz tatilleri eğlenceli ve verimli geçmiş oldu. Sırada Makedonya ve ihtiyacı olan birçok yer var. SosyalBen Sosyal Sorumluluk Projesi’nin gelir kaynağı çocukların eğitimine önem veren gönüllü sponsorlar tarafından karşılanıyor. Sponsorların verdiği destek ile atölye malzemelerimizi alıyor, çocuklara program boyunca sağlanacak yemekleri karşılıyor, artan miktarı da yine çocukların giyecek vb. ihtiyaçlarını karşılamada kullanıyoruz. Sponsorlar projeye maddi imkan sağlayabildiği birebir atölye malzemelerini de karşılayabiliyor. Ülkenin hatta dünyanın en büyük sorunun eğitim olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle çocuklara, gelişim süreçlerinde sosyalleşmenin ve bireyselleşmenin en önemli olduğu çağlarında eğlendirerek sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu amaçla SosyalBen’den haberdar olan herkesin desteğini bekliyoruz.”
 
DESTEK VERECEĞİZ
Öğrenciler daha sonra SosyalBen Projesi’nin bir diğer projesi olan Şemsiye Projesi ve 45 ilde 45 kütüphane açmayı hedefleyen projelerinden bahsetti ve Özcan’a şemsiye hediye etti. Öğrenciler Haziran Ayı’nda Atatürk’ün Makedonya’daki dedesinin ve babasını doğduğu eve de gidecekleri bir proje daha gerçekleştireceklerini de iletti. Keşan Belediyesi’nin SosyalBen Projesi’ne destek vereceğini açıklayan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, “Yaptığınız girişim dolu dolu bir sosyal sorumluluk projesi. Yaptınız ziyaretler sonrası elde edecekleriniz çok ciddi bir birikim oluşturacaktır. Keşan Belediyesi’nin bu projeye destek vereceğini sizlere iletmek istiyorum. Makedonya ziyaretinde ayrıca Atatürk’ün askeri lise eğitimi aldığı Bitola şehrini de ziyaret etmenizi isterim” dedi. Özcan ile İlhan Boz öğrencilere ve Uğur Dershaneleri Keşan Şubesi’nin yöneticilerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN