Kazanmaktan başka alternatifimiz yok

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Yüceer, toplantıda, yaklaşan yerel seçimi ve köylerin tüzel kişiliğini yok eden yeni Büyük

GÜNDEM 25.03.2013 22:19:00 0
Kazanmaktan başka alternatifimiz yok
 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda yaklaşan yerel seçime yönelik açıklamalar yapan Yüceer, her zamankinden daha çok çalışarak, Tekirdağ’da ve ilçelerde CHP’yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.
 
KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK
Yerel seçimi 2015 genel seçim için bir anahtar olarak gördüğünü söyleyen Yüceer, “Bütün varımızı yoğumuzu, gücümüzü ortaya koyarak 2014 yerel seçimine hazırlanıyoruz. Artık bütünşehir olarak seçime giriyoruz. Kazanmaktan başka alternatifimiz yok. Ülkemizin bize en çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. İktidar Türkiye’yi uçuruma sürükledi. Bu bilinçle çalışmalıyız. Her anımız kıymetli. Kaybedecek tek bir anımız bile yok. Kırgınlıklara, küskünlüklere son vereceğiz” diye konuştu.
 
BÜTÜNŞEHİR YASASI
Yeni Büyükşehir Yasası’nı da değerlendiren Yüceer, yeni yasa ile köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılıp, mahalle yapıldığına, meraların imara açıldığına, köylünün yaşam alanı üzerindeki haklarının ellerinden alındığına ifade ederek “Tekirdağ ile beraber 29 ilimiz Büyükşehir Kanunu’yla beraber "bütünşehir" oldu; 16.082 köyümüz mahalle oldu; il özel idaresi, il genel meclisi, 1.582 belde belediyesiyle beraber kaldırıldı. Köylümüzün taşınır, taşınmaz mülkleri, meralar, otlaklar belediyeye devredildi. Emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, yüksek elektrik ve su faturalarıyla ve yol ve kanalizasyon hizmetlerinde alınacak katkı ve katılım paylarıyla köylümüz pahalı bir yaşama mahkûm edildi” dedi.
 
SANDIKTA HESAPLAŞACAĞIZ
Büyükşehir olmanın faturasının köylülere ödetilmek istendiğini ileri süren Yüceer, ancak yine de çiftçinin bu kadar sıkıntı içerisinde üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak, evine ekmek götürmek için var gücüyle çabaladığını ifade ederek “Bir olacağız, beraber olacağız, tek yumruk olacağız” diye konuştu. Yüceer, Hayrabolu İlçe Danışma Kurulu toplantısını ardından Kapaklı İlçe Örgütü ile birlikte son olarak Trakyalılar Derneği’ni ziyaret etti.
 
Haber / Gökhan TEKER