Ayşe Uyan Cami’nin temeli törenle atıldı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; Dereağzı mahallesi Bağlar Mevkiinde annesi Ayşe Uyan’ın ruhuna atfen yaptırdığı Ayşe Uyan Cami’nin temel atma törenine katıldı.

GÜNDEM 22.03.2013 22:43:00 0
Ayşe Uyan Cami’nin temeli törenle atıldı
 800 KİŞİLİK
Bağlar mevkiinde ikamet eden vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda ve yeni hastane binasının da faaliyete geçtiği düşünülerek 3 bin 500 metrekarelik alanın imar çalışmaları ve projesi tamamlandıktan sonra düzenlenen temel atma töreni İlçe Müftülüğü hocaları  tarafından duaların okunması ile başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Ayşe Uyan cami ve Marmaraereğlisi ilçesinin sürekli geliştiğinden gelecekteki projelerinden bahsetti. Uyan, 3 bin 500 metrekarelik alana kurulan caminin kapalı alanda 350 kişi, mahvelde 50 kişi, son cemaat kısmında 100 kişi ve açık alanda 300 kişilik olmak üzere toplamda 800 kişilik olarak hazırlanacağını kaydetti.
 
İLK HARÇ ATILDI
İlçe Müftüsü tarafından dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldıktan sonra, Belediye Başkanı İbrahim Uyan  ve Milletvekili Enis Sülün tarafından cami inşaatına kürekle beton atıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK