Üç ayda bir denetim yapılacak

Tekirdağ’da Zihinsel, Ruhsal ve bedensel engellilere daha iyi hizmet verebilmek için Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı başkanlığında toplantı yapıldı.

EĞİTİM 22.03.2013 22:43:00 0
Üç ayda bir denetim yapılacak
 STANDARTLAR BELİRLENDİ
Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ile Kumbağ Özel Bakım Merkezi, Barboros  Özel Bakım Merkezi  ile Çorlu Bayıroğlu Özel Bakım Merkezleri  Kurucu ve Sorumlu Müdürleri katıldı.   Toplantıda Zihinsel, Ruhsal ve Bedensel Özürlülere daha iyi nasıl hizmet edileceğiyle ilgili standartlar belirlenip öneriler görüşülürken, Özel Bakım Merkezlerinin özellikle yetişmiş elemanlarla ilgili kurs talepleri de gündeme geldi. Özel Bakım Merkezlerinin fiziki durumları, yemek listeleri çalışanlarının taşıması gereken özellikler, müracaat eden veya nakil olacak özürlülerin işlemlerinin zaman geçirmeksizin yapılması ve takip edilmesiyle ilgili konular görüşülürken, acil durumlarda Zihinsel, Ruhsal ve Bedensel özürlülerin kurumlara yerleştirildiği ifade edildi.

DENETİMLER GÖRÜŞÜLDÜ
Kurumların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genelgesi gereğince en az üç ayda bir fiziki şartları değil tüm uygulamalarının denetleneceği bildirildi. Bundan sonraki çalışmaların karşılıklı bilgi akışı sağlanarak birbirine yardımcı olunması dileğiyle toplantı tamamlandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN