Tabela var kamera yok

Edirne’de park yapılmayacak caddeleri ve alanları belirleyen Vali Yardımcısı başkanlığındaki İl Trafik Komisyonu, belediye tarafından çevre düzenlemesi yenilenen 1. Murat Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ü

GÜNDEM 22.03.2013 22:41:00 0
Tabela var kamera yok
 PARK YASAKLANDI
Komisyon, 500 metrelik caddeye belirli aralıkla 6 uyarı tabelasının konulması isteğini Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Belediye ekipleri komisyon kararı gereğinde caddenin sağ kaldırımlarına 'Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır' ve 'Elektronik Denetim Sistemi- EDS' yazılı 6 tabela koydu. Ancak MOBESE ve EDS kamerası bulunmayan caddeye 'caydırıcı' olması için konulan tabelalar sürücülerde şaşkınlık yarattı.
 
ADRESE GÖNDERİLİYOR
Park yasağına uymayan araçlar trafik ekiplerince tespit edildikten sonra fotoğraf makineleriyle belgelenerek park cezası kesiliyor. Sürücüsüne ulaşılamayan araçlar ise çekiciler vasıtasıyla otoparka alınıyor. MOBESE kameralarıyla denetlenen şehirde Atatürk Bulvarı üzerindeki 3 farklı kavşakta EDS bulunuyor. Kavşaklarda özellikle kırmızı ışık ihlali, hız kontrolü ve şerit ihlalleri EDS kameralarıyla denetlenen araçlar kameralar tarafından otomatik olarak belirlendikten sonra cezaları fotoğraflarıyla birlikte adreslerine gönderiliyor.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ