Nevruz Kutlamasında 'Ergenekon' çıkışı

Edirne'de, Nevruz kutlamaları Trakya Üniversitesi'nin organizasyonu ile Balkan Yerleşkesi'nde yapıldı. Kutlamada Ergenekon destanının simgesi olan örste çekiçle demir dövüldü. Öğrencilerin bu etkinliğe ilgi

GÜNDEM 22.03.2013 22:15:00 0
Nevruz Kutlamasında
 NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTILAR
Balkan Yerleşkesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretimi görevlisi ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler ve öğretim görevlileri birlikte Nevruz ateşini yaktılar. Ardından Ergenekon destanının simgesi olan örste çekiç ve balyozla demir dövme sahnesi gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, "Ne Mutlu Türküm, Türk düşmanlarının beynine, Türk birliğine ve dirliğine" sözlerini söyleyerek demir dövdüler. Demir dövmeye öğrenciler fazla ilgi göstermeyince Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretimi görevlisi ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, duruma tepki göstererek, "Arkadaşlar Ergenekon'un 4 bin 650'nci yıldönümüdür. O kirlettiğimiz Ergenekon adı var ya 4 bin 650'nci yıl dönümündeyiz" dedi. Konuşmanın ardından öğrenci ve öğretim görevlileri sıraya girerek demir dövdü.
 
ERGENEKON BİZİMDİR
Türklerin tarihinde çok önemli günler olduğunu belirten Prof.Dr. Günşen, "Her milletin istiklal ve hürriyetini milli kimliğinin belgesi vardır. Zamandan bayraklar önemli günlerin, millet hayatında derin izler bırakmış olan anlamlı günlerin hatıralarını ifade eder. Bugün nasıl 30 Ağustos'u, Çanakkale Zaferi'ni kutluyorsak, Ergenekon'dan çıkışımız da bizim önemli zamandan bayrağımızdır. Önemli günümüzdür. Ülkemizi, milletimizi, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak adına çıkanlar var. Onları tabi bu işin içinde düşünmememiz lazım. Meydanı boş bıraktık. Bu bir putperes bayramıymış. Hayır, bütün Türk dünyasında kutlanan bir bayram. Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluşunda bizzat bayramlara katıldığını biliyoruz. Şuraya buraya çekilecek tarafı yoktur. Ergenekon bizimdir” dedi. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte öğrenciler ve öğretim görevlileri yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Ardından katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Haber / Cihangir ARIK