Balkan karmasıyla dostluk maçı yaptılar

Trakya Üniversitesi'nde okumak için Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin oluşturduğu Balkanspor ile Roman gençlerin takımı Sarayspor, dostluk maçı yaptı.

SPOR 22.03.2013 22:14:00 0
Balkan karmasıyla dostluk maçı yaptılar
 Edirne'de faaliyette bulunan Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (BALKAN-DER) baharın müjdeleyicisi olarak kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle önemli bir etkinliğe imza attı.
 
FARKLI KAZANDI
Dernek, üniversite öğrenimini Türkiye'de görmek üzere 6 Balkan ülkesinden gelen çok sayıda öğrenciyi, Balkanspor çatısı altında birleştirdi. Arnavutluk, Bosna Hersek,  Bulgaristan, Kosova, Mekodonya ve Karadağ'lı öğrencilerin oluşturduğu futbol takımı, Edirne'nin en renkli kesimlerinden romanların oluşturduğu Sarayspor'la dostluk maçı için bir araya geldi. Saraçhane Stadyumu'nda başlayan ve çekişmeli geçen maçı Balkanlı öğrenciler, 7 - 1 kazandı.
Balkan-Der Başkanı Kenan Yakar, Edirne'li roman kardeşlerin oluşturduğu Sarayspor'la bir dostluk maçı yaptıklarını söyledi.
 
DOSTÇA BİTTİ
Sevgi ve dostluk anlayışı içerisinde organizasyonu yaptıklarını anlatan Yakar, "Çok güzel bir maç oldu. Arkadaşlarımız ve karşı takıma başarılar çok iyi mücadele verdi. Burada bir kardeşlik sergilendi. Maç sevgi içerisinde dostça bitti." dedi. Balkanspor Teknik Direktörü Orkun Şapolyo ise yabancı öğrencilerle roman gençlerin takımı arasında güzel bir maç yaptıklarını belirtti.
 
MUTLULUK DUYDUM
Sporun dostluk, kardeşlik olduğunu vurgulayan Şapolyo, "Maç çok güzel bir ortamda oynandı. Seyircilerin ilgisi güzeldi. Maç rekabet değil, dostluk ve kardeşlik içinde geçti. Edirne'de bu tip maçların devamını da getireceğiz." diye konuştu. Sarayspor Teknik Direktörü Bekir Elmalıdan da 8 yıldan beri başında bulunduğu takımın şehrimize gelen yabancı öğrencilerle aynı organizasyonda bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu açıkladı. Elmalıdan, "Benim çocuklarımın bu organizasyona dahil edilmesinden çok memnun oldum. İnşallah bu organizasyonların devamı gelir. Biz de elimizden geleni desteği yapmaya hazırız. İki derneğin daha iyi işler yapacağından eminim” diye konuştu