Polis rotasyonunu Bakan Güler’e sordu

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Tekirdağ Emniyeti'nde görevli 500 polisin rotasyonla il içi tayine tabi tutulmasını İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sordu. Konuyu Tekirdağ Valisi ile görüşeceğini s?

SİYASET 21.03.2013 22:32:00 0
Polis rotasyonunu Bakan Güler’e sordu
 Tekirdağ MHP Milletvekili Bülent Belen TBMM Genel Kurulu'nda Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında Tekirdağ Emniyeti'nde görevli 500 polisin rotasyonla il içi tayine tabi tutulmasını İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sordu.
 
İŞ VERİMİNİ DÜŞÜRDÜ
Milletvekili Belen, "Şarköy'de 5 Kasım 2012 tarihinde işlenen bir cinayetin ardından halk emniyeti basarak cinayet zanlısını linç etmek istemiştir. Valilik makamı bu olaydan sonra 'enişteler yengeler gidecek' demiş. Akabinde 7 Mart tarihli bir yazı ile il içinde 500'e yakın polisin il içi tayine tabi tutulacağını tebliği etmişlerdir. Bin 900 polisin olduğu bir ilde 500'e yakın bir polisin tayininin çıkması memurların moralini bozmuş iş verimlerini düşürmüştür. Şarköy'deki polislerin yerine il genelindeki polislerin cezalandırılması adil midir, vicdani midir?" diye sordu.
 
VALİLİK İLE GÖRÜŞECEĞİM
Konuyu Tekirdağ Valisi ile görüşeceğini söyleyen Bakan Güler, “Tekirdağ'daki cinayetten sonra il içindeki 500 polisin tayine tutulması ile ilgili vali ile görüşeceğim. İlçede süresi dolanların mazeretleri dolanların göz önünde alınarak ataması yapılması ile ilgili şuana kadar 18 polise tebligat yapıldı. Bin 900 polisin görev yaptığı şehirde 500 polisin tayininin çıkması hizmetin yürütülmesinde olumsuz etki yapar mı, yapmaz mı? onu da inceleyeceğim” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ