Macaristan Dostluk Heyeti’nden NKÜ’ye ziyaret

Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, Milletvekili Sebestyen Laszlo, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Pfliegler Peter, Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Torma Andras, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Tekirda

GÜNDEM 21.03.2013 22:32:00 0
Macaristan Dostluk Heyeti’nden NKÜ’ye ziyaret
 7 YILDA BÜYÜK GELİŞME
NKÜ’nün 7 yılda gösterdiği gelişmeye dikkat çeken Prof. Dr. Şimşek, “Gerek tarım ve sanayinin gelişmiş olması, gerekse İstanbul’a yakınlığı açısından şanslı bir bölgede bulunuyoruz. 2006 yılında tek binaya sahipken bugün devletimizin desteği ile 10 binamız bulunuyor. Üniversitemizin başarılı bir şekilde gelişme göstermesinin bir diğer nedeni de diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmamızdır” dedi.
 
STAJ OLANAKLARI
Prof. Dr. Şimşek, “İlimiz 1400 civarında sanayi tesisine sahip ve son yıllarda bu tesisler ile işbirliği protokolleri imzalıyoruz. İmzaladığımız anlaşmalar sayesinde öğrencilerimiz son sınıflarını fabrikalarda uygulamalı olarak değerlendirerek iş hayatına hazırlanıyorlar” sözleriyle öğrencilere sunulan staj olanaklarını belirtti.
 
KATKIDA BULUNABİLİRİZ
Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter ise iki üniversite arasında yapılması gerekenleri sıraladı. Vali Demeter, “Valilik olarak en önemli kurumlarımızın başında gelen üniversiteler için elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Bizim üniversitemizde ziraat fakültelerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu aşamada işbirliğini geliştirerek fakültemizin gelişimine katkıda bulunabiliriz” dedi. 
 
TÜRKÇE DE OLSUN
Dekan Dr. Torma Andras ise “Her işbirliği anlaşmasının bir başlangıcı var. İki üniversite arasında anlaşma yapıldı.  İkinci yapmamız gereken ise imzalanan bu sözleşmenin içini doldurmaktır. Bunun yolu da iki ülke üniversitelerinin, birbirlerini ziyaret ederek neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapmasından geçiyor.  Üniversitemizin yabancı dil eğitimi veren bölümleri var. Biz bu diller arasında Türkçe de olsun istiyoruz” diye konuştu. Ziyaret sonrasında Şeref Defterinin imzalanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, heyete üniversiteyi gezdirdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN