“Tarımsal Pazarlamada Borsacılığın Önemi”

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Namık Kemal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Girişimcilik Topluluğunun organize ettiği “Tarımsal Pazarlamada Bo

EKONOMİ 21.03.2013 22:06:00 0
“Tarımsal Pazarlamada Borsacılığın Önemi”
 AMAÇ GİRİŞİMCİLİK RUHUNU ORTAYA ÇIKARMAK
Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen konferansa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, NKÜ öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Türkiye’ye yön veren kurum ve sektörlerin öncü isimlerini Üniversitemiz öğrencileri ile buluşturarak, onların girişimcilik ruhlarını ortaya çıkartmak amacı taşıyoruz. Bugün burada başarılarıyla Balkanların dikkatini çeken ve pek çok ülkeye örnek teşkil eden Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı’nın başarı öyküsünü dinleyeceğiz” dedi.
 
ÇOK ÜRÜN ZARARA SOKAR
Mustafa Yardımcı da “Ürünün fazla olması köylüyü zarara sokar, ürünün az olması tüketicinin sıkıntı çekmesine yol açar. Bu dengenin sağlanmasında en büyük rol borsalara düşüyor” sözleriyle tarım sektöründe borsacılığın önemine vurgu yaptı. Yardımcı, konuşmasında katılımcılara ticaret borsasının tarihsel gelişimi ve borsaların görevlerini aktardı. Yardımcı, Dünya’nın farklı bölgelerinde yer alan borsa örnekleri hakkındaki bilgilerini de katılımcılarla paylaştı. Soru cevap ile devam eden konferans, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve Cengiz Günay’ın günün anısına Mustafa Yardımcıya teşekkür plaketi takdim etmeleri ile sona erdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN