Öğrenci komitesi çalışmalarına başladı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) bünyesinde kurulan 'KTSO Üniversite Öğrenci Komitesi'nin çalışma esasları belirlendi.

EĞİTİM 21.03.2013 22:06:00 0
Öğrenci komitesi çalışmalarına başladı
 BAŞKAN VE YARDIMCILAR BELİRLENDİ
Önceki gün saat 16.30'da, Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Komite yönetimi, Başkan ile Başkan Yardımcılarını belirleyerek, komitenin çalışma esaslarının oluşturulması amacıyla toplantı düzenledi. Komite Sorumluları Sevtap Engin ve Seda Havale'nin önderlik ettiği toplantıda öncelikle, Komitenin Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcıları belirlendi. Buna göre; Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu İşletme Bilgi Yönetimi Öğrencisi Havva Şahin Komitenin Başkanlığına seçildi. Komitenin Başkan Yardımcıları ise; Keşan Meslek Yüksek Okulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencisi Fatma Karaca ve İpsala Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Naile Taş oldu.
 
ÖRNEK OLACAK BİR ÇALIŞMA
Komitenin kurulma ve çalışma esasları ile ilgili bilgi veren Havva Şahin, Üniversite Öğrenci Komitesi'nin, Keşan TSO Bünyesinde kurulan, Üniversite, Sanayi ve Ticaret konularında genel politikalar geliştiren ve bu konularda görüş oluşturulmasına katkı veren bir komite olduğunu ifade ederek “Üniversite - Sanayi ve Ticaret işbirliği çerçevesinde kurulan komitemiz, ülke genelinde gerçekten örnek olacak bir çalışmadır. Bu bağlamda komitemiz öğrenciler ve halk arasında köprü vazifesi görecek. Komitemiz ilk icraat olarak 15-17 Mart tarihleri arasında odamız tarafından gerçekleştirilen "Şehir İndirim Günleri" etkinliği ile ilgili bir anket çalışması hazırlayarak, esnafımızın nabzını tutacak. İleriki tarihlerde yapılacak benzer etkinlikler için tüketicilerin ve esnafımızın görüşlerini bu anket çalışması ile belirleyip odamıza rapor etmek istiyoruz” dedi.
 
BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ
Şehir anketinin ardından Keşan TSO önderliğinde, Trakya Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle öğrencilere yönelik olarak KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleneceğini de belirten Komite Başkanı Havva Şahin, öğrencilere kariyer geliştirme fırsatları oluşturacak bir çok projeyi zaman içerisinde Keşan TSO'nun da destekleriyle hayata geçirmek istediklerini söyledi. Keşan TSO Üniversite Öğrenci Komitesi yönetim kurulu seçimleri, her yıl Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte yapılacak.
 
Haber / Asim YAVUZ