Organizasyon Müftülükten, destek Belediyeden

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin ve Kapaklı’da görev yapan din görevlilerini makamında ağırladı.

GÜNDEM 20.03.2013 13:38:00 0
Organizasyon Müftülükten, destek Belediyeden
 FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Müftü Bayram Şahin ve din görevlileri ile yaklaşmakta olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında organize edilecek program hakkında fikir alışverişinde bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bizim için okullarımız ne denli önemli ise camilerimiz de o kadar önemlidir. Aynı şekilde öğretmenlerimize ne kadar değer veriyorsak, din görevlilerimize de aynı derecede önem veriyoruz” dedi.
 
HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMAMIZ GEREKİYOR
Din görevlileri ile Belediye Başkanlarının hizmetlerinin bazı noktalarda benzerlik gösterdiğini söyleyen İrfan Mandalı, “Nasıl ki sizler arkanızdaki cemaat arasında herhangi bir ayrım yapma lüksüne sahip değilseniz, biz belediye başkanları da sorumlu olduğumuz sınırlar içinde yaşayan vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım yapamayız. Tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede olmamız gerekiyor” dedi. 
 
DUYARLI BİR BAŞKANSINIZ
Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile böyle bir toplantı düzenlenmesini düşündüğü için Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Müftü Bayram Şahin, Mandalı’nın tüm düşüncelerini takdir ettiğini belirtti. Göreve başladığı günden bugüne düzenlenen çoğu etkinlikte belediyeleri pek fazla yanlarında göremediklerini ifade eden Müftü Şahin, “Burada ne zaman ne tür bir etkinlik düzenlemek istesek belediyelerimiz kapılarını her zaman sonuna kadar açtı” dedi. Kapaklı Belediyesi’nin bundan önceki etkinliklerde üstlendiği rolleri araştırdığını söyleyen Müftü Şahin, “Gördüm ki gayet duyarlı bir Belediye Başkanısınız. İnşallah bu duyarlılığınız bundan sonra da aynen bu şekilde devam eder” temennisinde bulundu. 

TARİH BELİRLENDİ
Kutlu Doğum Haftası’nın 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlandığını anımsatan Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, “14 Nisan günü gündüz Çerkezköy’de, akşam ise Veliköy’de bir programımız var. Kızılpınar Belediyesi’nden henüz herhangi bir program için talep gelmedi. Kapaklı’da yapılacak program için 14 Nisan hariç 20 Nisan’a kadar herhangi bir günü belirleyebiliriz” dedi. Kapaklı’da yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası programının herhangi bir aksilik çıkmaması halinde 19 Nisan günü saat 20.00’da yapılmasına karar verildi.

MASRAFLAR BELEDİYEDEN
Kutlu Doğum Haftası kutlama programının gerçekleşeceği mekanın Kapaklı Belediyesi olarak kendileri tarafından tahsis edileceğini söyleyen Başkan Mandalı, “Programa katılan tüm vatandaşlarımıza günün anlam ve önemine ilişkin birer kırmızı gül ve dini kitap hediye edeceğiz” dedi. Programa konuşmacı olarak katılacak kişinin din görevlileri tarafından tespit edilmesini isteyen Mandalı, “Bu kişi işinin ehli biri olmalı. Kendisi ile görüşün. Kabul etmesi halinde nerede olursa olsun gerekirse makam aracımızı yollar kendisini evinden alır, programın ardından da tekrar evine bırakırız” diye konuştu. Mandalı konuşmasının sonunda ‘İnşallah alnımızın akıyla bu anlamlı gün için düzenlenecek kutlama programını altından hep birlikte kalkacağız” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ