Biz sizleri Allah için seviyoruz

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, önceki gün Kapaklı Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin ardından Pınarça Köyü’nü de ziyaret etti. Burada köy halkının istek ve şikâyetlerini dinleyen Yerlikaya, “D

GÜNDEM 15.03.2013 12:42:00 0
Biz sizleri Allah için seviyoruz
Allah birlik beraberliğimizi arttırsın” dedi. Köy ziyaretinde Pınarça halkının eksik hizmetlerden dolayı Çerkezköy Belediyesi’ni suçlaması üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Çerkezköy Belediyesi’ni savunması ise dikkatlerden kaçmadı. Pınarça Köyü’nden ayrılan Vali Yerlikaya, daha sonra Büyükyoncalı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer’den bilgi alan Yerlikaya, bölge halkı tarafından dört gözle beklenen yol çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını temenni etti.       
Büyükşehir Kanunu ile Kapaklı’ya bağlanan Pınarça Köyü sakinleri önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ağırladı. Vali Yerlikaya Pınarça Köyü ziyaretinin ardından Büyükyoncalı Belediyesi’ni de ziyaret etti.  
 
BÜYÜKŞEHİR’İN GETİRİLERİNİ ANLATTI
Pınarça Köyü’nde, köy halkına Büyükşehir Kanunu’nun tüm Tekirdağ’a sağlayacağı kazanımlardan bahseden Vali Ali Yerlikaya, daha sonra köylülerle sohbet ederek onların dilek ve şikâyetlerini dinledi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya Pınarça Köyü ziyaretinde Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı ve Hasan Karaca, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz da eşlik etti.  
 
ZİYARET ETTİĞİMİZ 32. KÖY
Pınarça Köyü’nün göreve geldiği günden bu yana ziyaret ettiği 32. köy olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “2014 yerel seçimlerinden sonraki ilk sabaha Büyükşehir Belediyesi çatısı altında merhaba diyeceksiniz. Sizlerin helal oylarıyla seçilen insanlar size çok daha büyük imkanlarla hizmet etmeye başlayacak” dedi. 
İÇİNİZDEN BİRİYİM
İlçelere, beldelere ve köylere yapılan ziyaretlerle Tekirdağ halkını daha yakından tanımayı amaçladığını dile getiren Vali Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden bugüne ziyaret etmediği 3-4 belde ve 225 köy kaldığını ve buraları da en kısa süre içerisinde ziyaret edeceğini söyledi. Vatandaşla birlikte olmanın kendilerine güç verdiğini belirten Yerlikaya, “Ben buyurgan bir vali değilim. Sizin içinizden biriyim. Bana nasıl bir sevgi ile yaklaşılmasını istiyorsam ben de insanlara aynen o şekilde yaklaşırım” şeklinde konuştu.
 
BİZ SİZLERİ ALLAH İÇİN SEVİYORUZ
Köy ziyaretlerinin kendisi için ayrı bir değeri olduğunu kaydeden Vali Ali Yerlikaya, “Köylerimizde yaşlı nüfus çoğunlukta. Biz hala büyüklerimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz. Çünkü bereket büyüklerle gelir” dedi. Tekirdağ’da Valilik yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Yerlikaya, “Devlet bizleri, vatandaşın gönlüne girerek hizmet etmemiz için görevlendirdi. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Allah birlik beraberliğimizi arttırsın. Şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin” dedi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ
Vali Ali Yerlikaya, konuşmasının ardından Pınarça halkının istek ve şikayetlerini dinledi. Pınarça halkı, yollarının çamur içinde olduğunu, çöplerinin artık zamanında toplanmadığını, bazı noktalarda kanalizasyon hattının olmadığını ve sularının çamurlu aktığını dile getirerek, “Çerkezköy Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi arasında kaldık. İki belediye arasında sıkıştık kaldık. Üvey evlat muamelesi görüyoruz” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan yeni kuyudan resmen çamur aktığını söyleyen köylüler, “Çerkezköy Belediyesi çöplerimizi de toplamıyor. Çöp arabası 4-5 günde bir geliyor” dedi.
 
MANDALI, ERTEM’İ SAVUNDU
Pınarça halkının bazı hizmetlerin eksik gelmesi, bazı hizmetlerin ise hiç gelmemesinden Çerkezköy Belediyesi’ni sorumlu tutması üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tüm bu olumsuzluklardan Çerkezköy Belediyesi’ni sorumlu tutmak yanlış olur. Çünkü yeni kanunla birlikte köyler artık Çerkezköy Belediyesi sorumluluk alanından çıkarıldı” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin, yetkilerinin kısıtlanması nedeni ile çalışmalarını tamamlayamadan su kuyusunu teslim etmiş olabileceğini söyleyen Mandalı, “Şuan köylerimiz iki arada bir derede kalmış durumda. Ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne de Kapaklı Belediyesi’nin burada bir çalışma yapma yetkisi yok. Fakat eğer Valimiz bize gerekli talimatı verirse biz en kısa zamanda bahse konu eksiklikler hakkında çalışmalara başlayabiliriz” dedi.
 
SU HIFZISSIHHA’DA ANALİZ EDİLECEK
En kısa zamanda Pınarça Köyü’ne İl Özel İdaresi’nden yetkilileri yollayacağını söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “İlk iş olarak köyün sularından numuneler alınacak. Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde tahlil edilecek ve raporlar köy kahvesinin camına asılacak. Eğer sularda dediğiniz gibi bir kirlilik varsa, konuyla ilgili çalışmalar yapılacaktır” dedi.
 
KEŞKE 10 YIL ÖNCE BÜYÜKŞEHİR OLSAYDI
Köy halkının yol, kanalizasyon ve temizlik konusundaki sıkıntılarının giderilebilmesi için Kapaklı Belediyesi’ne gerekli üst yazıyı yazacaklarını ve Kapaklı Belediyesi tarafından bu eksikliklerin de en kısa sürede giderilmesinin sağlanacağını söyleyen Yerlikaya, “Sizi dinledim ve haklı olduğunuzu gördüm. Fakat konuyla ilgili İrfan Mandalı ve Ali Ertem’i de dinlesek onların da kendilerine göre haklı olduklarını göreceksiniz. Zaten herkes kendine göre haklı olduğu için işin içinden çıkılamıyor. Bunun için Tekirdağ Büyükşehir oldu. Keşke Tekirdağ 10 yıl önce Büyükşehir olsaydı” şeklinde konuştu.   
 
KURAN KURSU İÇİN SÖZ VERDİ
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Pınarça Köyü ziyaretine köy kahvesine gelen köy sakinlerinden Benimser Kuzular, Vali Yerlikaya’dan eskiden muhtarlık binası olarak kullanılan fakat bugün kullanılmayan binanın Kuran Kursu olmasını istedi. Bahse konu binanın yaklaşık 70 metrekare büyüklüğünde olduğunu öğrenen Yerlikaya, köy halkının da bu isteğe sıcak baktığını görünce bahse konu alanda gerekli tadilat çalışmalarının yapılacağına dair Benimser teyzeye söz verdi. 

YETKİLERİMİZ SINIRLANDI
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Pınarça Köyü ziyaretinin ardından Büyükyoncalı Belediyesi’ne doğru yola çıktı. Vali Yerlikaya burada Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, İl Genel Meclis Üyeleri Nedret Özer ve Nazmi Duygu tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Vali Yerlikaya’ya belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Kanunu ile yetkilerinin sınırlandığını kaydeden Sezer, “Belediyemizin acil ihtiyaçları ile ilgili proje çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek projelerle ilgili Mahalli İdarelerden destek isteyeceğiz. Projeler kapsamında caddemizi yenilemeyi, yeni bir Pazar yeri inşa etmeyi istiyoruz” dedi ve Nisan Ayı itibari ile dere ıslah çalışmalarına başlanılacağını kaydetti. 
 
BÜYÜKYONCALI-VELİMEŞE YOLU HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Ziyarette hazır bulunan İl Genel Meclis Üyesi Nedret Özer, Saray, Büyükyoncalı ve Kapaklı’nın asıl sorununun yol sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili konuşan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, “Saray çevre yolu projesinin müteahhidi ile görüştüm. Bu ay içinde çalışmalara başlanılacağını ve 2013 yılı içerisinde önemli bir kısmının tamamlanacağını söyledi” dedi. Özellikle Büyükyoncalı Velimeşe yolunun kendileri için hayati önem taşıdığını kaydeden Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, “Bu yolun yapılması ile birlikte hastane ile aramızdaki mesafe daha da kısalacak. Büyükyoncalı Velimeşe arasındaki yol 15 kilometre daha azalacak” ifadelerini kullandı.   

TRAFOLARIMIZ ARTIK YETERLİ OLMUYOR
Büyükyoncalı’nın bir diğer sıkıntısının ise elektrik olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, “Mevcut trafolarımız artık yeterli olmuyor. Bu nedenle sık aralıklarla elektrik kesintileri yaşıyoruz” dedi. Yol probleminin en kısa sürede çözülmesinin hem Büyükyoncalı hem Saray hem de Kapaklı halkı için oldukça faydalı olacağını söyleyen Yerlikaya, “İnşallah en kısa sürede yeni yolumuz yapılacak ve hizmete açılacak. Böylece Kapaklı’da Pınar Bulvarı’nda yaşanan trafik sorunu da kendiliğinden ortadan kalkmış olacak” dedi. TREDAŞ’ın ise özelleştiğini anımsatan Vali Ali Yerlikaya, “Bu tür konulara EPDK bakıyor. Bunun için kendileri ile görüşülebilir” dedi. Vali Yerlikaya, Büyükyoncalı Belediyesi’nde bir süre daha kaldıktan sonra akşam 17.00 sıralarında Tekirdağ’a doğru yola çıktı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ