Hayvan sevgisi anlatılacak

Edirne Belediye Başkanlığı, hayvanlara karşı sevgi ve koruma bilinci oluşturmak amacıyla resim ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.

GÜNDEM 15.03.2013 12:39:00 0
Hayvan sevgisi anlatılacak
VETERİNER HİZMETLERİ UYGULANIYOR
Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı Birimi, sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarını 5199 Sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu çerçevesinde yürütüyor. Bu kanun uyarınca Edirne’de başıboş sokak hayvanları toplanarak barınağa getirilmekte burada tedavi ve operasyon gibi veteriner hizmetleri uygulanıyor. Bu işlemler sonucu barınağa gelen tüm hayvanlar kayıt altına alınarak çipleniyor ve 5199 Sayılı Kanun gereği alındıkları ortama bırakılıyor.
 
HERKES KATILABİLECEK
Hayvan sevgisinin çocuklara sorumluluk ve değerlilik duyguları aşıladığı, çocuğun hoşgörülü, paylaşımcı, şiddet karşıtı olmasını sağladığının uzmanlar tarafından tespit edildiğini belirten Edirne Belediyesi yetkilileri “Bu nedenle Edirne Belediye Başkanlığı, “hayvan sevgisi” konulu şehrimizdeki ilkokul 1,2,3,4. sınıflar arası resim yarışması ortaokul 5,6,7,8. sınıflar arası kompozisyon yarışması düzenliyor. Fotoğraf yarışmasına Edirne’de yaşayan herkes katılabilir” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN