Kadın çiftçiler yarıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılmış olan, Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsa

GÜNDEM 15.03.2013 11:05:00 0
Kadın çiftçiler yarıştı
8 YARIŞMACI KATILDI
Yarışmaya; Merkez Erikler Köyünden Elif Bekar, Babaeski İlçesi Taşköprü Köyden Kadriye Durusoy, Demirköy İlçesi Yeşilce Köyünden Sema Göre, Kofçaz İlçesi Merkezden Zeynep Ceylan, Lüleburgaz İlçesini Alacaoğlu Köyünden Figen Serit, Pınarhisar İlçesi Erenler Köyünden Ayşe Akter, Pehlivanköy İlçesi Kuştepe Köyünden Rabia Engin ve Vize İlçesi Çakıllı Beldesinden Zeynep Alkan katıldı.
 
BİRİNCİ KUŞTEPE’DEN ÇIKTI
Değerlendirme Komisyonu Başkanı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Diril, diğer üyeler ise Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ayhan Çelik ile Gıda ve Yem Şube Müdür V. Funda Eylem Özel’den oluşturuldu. İl Müdürlüğümüzce hazırlanan, Tarım, Hayvancılık, Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi konularını içeren 15 asil ve 10 adet altın soru, Power point gösterisi şeklinde sahneye yansıtılarak yarışmacılar gösterildi. Yarışmada,15 asil sorudan 13 soruyu doğru cevaplayan, Pehlivanköy İlçesi Kuştepe Köyünden Rabia Engin 1. olurken, yarışma 2. ve 3. sünü belirlemek için Altın sorulara gidildi.
 
KIRKALRELİ’Nİ TEMSİL EDECEK
Altın sorulardan 2. soruya doğru cevap veren Demirköy İlçesi yarışmacısı Sema Göre yarışmanın da 2.’si olurken Kofçaz İlçesi yarışmacısı Zeynep Ceylan da  3. oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci verdi. Ayrıca yarışmacıların tümüne Katılım Belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.
“Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışması İl Finali birincisi olan Pehlivanköy İlçesi Kuştepe Köyünden Rabia Engin 10 Nisan’da İstanbul’da yapılacak Bölge Finalinde Kırklareli’ni temsil edecek.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN