Gönül elçisi projesi devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi tanıtım programı kapsamında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’

GÜNDEM 14.03.2013 14:39:00 0
Gönül elçisi projesi devam ediyor
TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Önceki gün saat 14.00’da başlayan toplantıya “Gönül Elçileri” projesinin Edirne İlindeki himayesini yapan Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve eşi Şaziye Dınkırcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, Keşan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, kamu, özel, sivil, sosyal kesimin kurum ve kuruluşlardaki müdür ve amirlerin eşleri ile bayan temsilcileri katıldı.
 
AMAÇ PAYLAŞMAYI YAYGINLAŞTIRMAK
Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı “Bu projenin temel amacı toplumun tüm katmanlarında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı yaygınlaştırmaktır. Zaten bu unsurlar Türk Milletinin temel özelliğidir. Bizim inanç felsefemizde de komşusu aç iken tok yatan bizden değildir ilkesi mevcut olup sosyo ekonomik ve kültürel seviyemiz ne olursa olsun hepimizin dayanışmaya ve yardımlaşmaya ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

SEVİNÇLER PAYLAŞILDIKÇA ARTAR
Sevinçlerin paylaşıldıkça artacağını, üzüntülerin paylaşıldıkça azalacağını söyleyen Dınkırcı “Herkes kendi yakınlarından kendi komşularından, kendi mahallesinden sorumlu olup herkesin ama herkesin bir gün yardıma desteğe ihtiyacı olabilir. İşte o gün geldiğinde samimi bir destek bulabilmek için öncelikle ve öndelikli olarak biz başkalarının yardımına ve desteğine koşmalıyız. Gönül elçileri projesinin temel özelliği bu sosyo ekonomik ve kültürel yardımlaşmayı ve paylaşmayı artırmaktır. Bu bağlamda Keşan’da hepinizin ve hepimizin maddi ve manevi imkânlarını seferber ederek çevremize yapabileceği çok şey bulunmaktadır.
Bu bazen kimsesiz bir çocuğa sahip çıkmak, bu bazen yaşlı bir büyüğümüze hal hatır sormak, bazen başarılı ancak fakir öğrencinin elinden tutmak, bazen sokağımızda yaşayan ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmak, gibi onlarca yüzlerce şekilde tezahür edebilir” dedi.
 
İYİ ANLATILMALI
Gönül elçileri projesinin Keşan’da tüm kesimler tarafından sahiplenilmesinin konunun öneminin iyi anlatılmasına bağlı olduğunu söyleyen Dınkırcı “Bu kapsamda katılımlarınız için sizlere yapılacak çalışmalara emek katkı ve destek verecek tüm kesimlere teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Gönül Elçileri” projesinin hedefinde Kadınlar, Çocuklar, Yaşlılar, Özürlüler, Gaziler ve Şehit aileleri ile Yoksul vatandaşların olduğunu söyledi.

6 KORUYUCU AİLEMİZ VAR
Özbaş “Gönül elçisi; herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, bilgi, beceri ve kaynaklarını, saydığımız dezavantajlı grupların, yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir. Bakanlığın temel hedefinde çocuklar başta geliyor. Türkiye genelinde 14.000, Edirne ilinde ise 220 çocuğumuz korumamız ve bakımımız altındadır. Edirne’de şu ana kadar 6 tane koruyucu ailemiz var” diye konuştu.
 
EVİNDE ZİYARET ETTİLER
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu ve Sosyal çalışmacı Olcay Çakmak’ın verdiği bilgilerden sonra “Gönül Elçileri” için Bakanlık tarafından hazırlanan film izlendi. Daha sonra soru – cevaplarla program sona erdi. Programdan sonra protokol üyeleri bedensel engelli omurilik felçli Sami Değer’i evinde ziyaret etti.
 
Haber / Cihangir ARIK