Orman Emvali Üretimi ve İş Güvenliği tatbikatı

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğünde, Orman Emvali Üretimi ve İş Güvenliği konularında İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Şeflik Mutemetleri, Üretimde Görevli İşçiler ve Ür

GÜNDEM 14.03.2013 14:24:00 0
Orman Emvali Üretimi ve İş Güvenliği tatbikatı
 HER YIL DÜZENLENMELİ
 Eğitim, sabahtan öğleye kadar büroda sunu şeklinde; öğleden sonra da arazide Kumbağ Mevkiinde iş güvenliği ve üretim tatbikatı şeklinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimin açılışında konuşan Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Orman Genel Müdürlüğünün eğitime verdiği öneme değinerek, ormancılığın her kolunda bilgili olunması, özellikle de üretim konusunda standartlara uygun orman emvali elde edilmesi, üretim kayıplarının ortadan kaldırılması ve iş kazalarının önüne geçilmesi için bu tür eğitim ve tatbikatların her yıl düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
 
TOMRUK VE MADEN DİREK ÜRETİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ
Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, “Tekirdağ’da bulunan 105 bin Ha orman alanının bakımının yapılarak fırtına ve rüzgar gibi doğal afetlere dayanıklı hale getirilmesi için her yıl belirli miktarda odun üretimi yapılmaktadır. 2013 yılında endüstriyel odun üretimine, özellikle tomruk ve maden direk üretimine önem vereceğiz. Damga ve üretim programlarını noksansız olarak gerçekleştirerek, hem ormanların bakımını yapmış olacağız hem de lif yonga odunu ve kağıtlık odun üretimiyle Tekirdağ’daki endüstriyel odun ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.
 
6.5 MİLYON TL KAYNAK
Endüstriyel odun standartlarına önem vereceklerini vurgulayan Uzun, orman köylülerinin ormanda üretim işinde çalışırken her zaman risk altında olduklarını, iş kazalarının önüne geçmek için, iş güvenliği kıyafet ve malzemelerinin mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Mehmet Uzun ayrıca 2012 yılında Tekirdağ’da 37 bin metreküp endüstriyel odun üretildiğini, 32 bin ster de yakacak odun üretilerek öncelikle orman köylülerinin ihtiyaçlarının karşılandığını ve ormancılık sektöründen orman köylüsüne 6 milyon 500 bin TL kaynak aktarıldığını söyledi.
 
UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI
İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri tarafından sunulan eğitimlerde odun üretiminin yaptırılması, üretim dosyalarının noksansız düzenlenmesi, dikili damganın yapılması, üretimde iş güvenliği, iş kıyafeti ve güvenlik malzemelerinin kullanımı, ergonomi, kesim tekniği, kesmede motorlu testere kullanımı, sürütme teknikleri, sürütmede traktör kullanımı, boylama, standardizasyon, istifleme, satış ve pazarlama faaliyetleri, stok sayımları, tefrik ve işletme pazarlama şubesinin diğer konularına uygulamalı olarak anlatıldı.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN