LPG'li araç sahipleri dikkat

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kullanım ömrünü tamamlayan otogaz sistemlerini taşıyan motorlu taşıtların, kullanıcılarına ve trafikte çevresine tehlike arz etmesini engellemek için harekete geç

GÜNDEM 13.03.2013 12:40:00 0
LPG
10. YILINI DOLDURAN ARAÇLARDAN SÖKÜLECEK
Otogaz sisteminin diğer aksamları ise yapılacak testlerden başarıyla geçmesi halinde kullanılmaya devam edecek, aksi halde bu parçalar da depolar gibi rafa kalkacak.Hazırlanan mevzuat değişikliğine göre, trafikteki otogaz sistemi taşıyan tüm araçlar, bir sistem altında kayda alınacak. Bu sayede Bakanlık, söz konusu tüm araçları yakından takip edebilecek.
 
MUAYENEDEN GEÇEMEYECEK
Ruhsatlara yapıştırılacak söz konusu etiket, yollarda güvenlik güçlerince yapılan trafik uygulamalarında da kontrol edilebilecek. Araçların muayenelerinde de yine bu etiketlere bakılacak. Mayıs ayında uygulamaya konulması planlanan değişikliğe göre, üzerinde montajı yapılalı 10 yıldan fazla olmuş otogaz sistemi taşıyan araçlar, büyük bir titizlikle kontrol edilecek. Gereken şartları taşımayan sistemlere sahip araçlar, muayeneden geçemeyecek.

Marmara Haber Merkezi