Milli Şairimizi andık

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. yıldönümü olan 12 Mart'ta Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 13.03.2013 12:32:00 0
Milli Şairimizi andık
 ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesine geçildi. Ortaokul 5. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nın tamamının okunması yarışmasında dereceye giren Seher Canlı, Seray Tufan ve Ayşegül Dirik, ilkokul4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu resim yarışmasında dereceye giren Ceren Ültanur, Sevgi Çilek Akaya ve Sıla Taşıyan, "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu liselerarası kompozisyon yarışmasında dereceye giren Murat Can, Asude Çolakoğlu ve Başak Özkul ödüllerini Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu 5. Kolordu ve GarnizonTemsilcisi Albay Sedat Tosun ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş'un elinden aldılar.
 
DRAMA GÖSTERİSİ SUNULDU
Ödül töreninin ardından ortaokul 5. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nın tamamının okunması yarışmasında dereceye giren Seray Tufan İstiklal Marşı'nı okudu.
Daha sonra Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan Bir Hilal Uğruna: Mehmet Akif adlı müzikli anlatı, şiir ve drama gösterisi sunuldu. Gösteri izleyenlerden büyük alkış ve beğeni topladı. Anma etkinliğinin bitiminde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Albay Sedat Tosun ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilere çiçek takdim etti.
 
Haber / Gökhan TEKER