Kadın toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır

Kapaklı Belediyesi, Kapaklılı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kendilerine karanfil hediye ederek kutladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, Dünya Kadınlar Günü’nün Tür

GÜNDEM 8.03.2013 20:55:00 0
Kadın toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır
Kapaklı Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dün akşam saatlerinde kadınlara karanfil dağıtıldı.
 
TÜRKİYE’DE İLK KEZ 1921’DE KUTLANDI
Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ve Serpil Sevgi ile belediye personeli tarafından Cuma Pazarı’nda ve ilçe merkezinde bulunan kadın esnaf ve müşterilere birer karanfil hediye dilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günleri kutlandı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün olduğunu söyleyen Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı” diye konuştu.
 
TÜRK KADINI DÜNYA KADINLARINA ÖRNEK OLMUŞTUR
Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip oluğu bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi de, “Bu konuda üzerimize düşen görevi yapma bilinciyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. Gelişmiş toplumların kadına hak ettiği değeri vererek, onları toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başardığını kaydeden Serpil Sevgi, “Tarihimizde de Türk Kadının özverisi, fedakarlığı ve kahramanlığı tüm ülkelerin kadınlarına örnek olmuştur. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde kadınlarımız, askerlikten sağlığa, eğitimden tarıma kadar, pek çok alanda önemli hizmetler sunmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ