KOSGEB adıyla arayanlara dikkat

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilcisi Seda Havale “KOSGEB adına parasal talepte bulunan kişilerin suç teşkil eden bu faaliyetlerini KOSGEB Başkanlığı’na bildirin” dedi.

GÜNDEM 8.03.2013 16:39:00 0
KOSGEB adıyla arayanlara dikkat
KOSGEB’E BİLDİRİN
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) KOSGEB Temsilcisi Seda Havale, son günlerde bir çok işletmenin, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahıslarca, KOSGEB adı kullanılarak arandığını ve yanıltıcı bilgiler verildiğini söyledi. İşletme sahiplerinden KOSGEB adına parasal talepte bulunan bu kişilerin suç teşkil eden bu faaliyetlerini KOSGEB Başkanlığı'na bildirilmelerini isteyen Havale “Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, “KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz.’’ ‘’Bedeli karşılığında KOSGEB Destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz’’ veya ‘’KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız’’ yönünde, asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde şikayetler alınmaktadır” dedi.

ÜCRETSİZ VE ARACISIZ HİZMET
Keşan TSO KOSGEB Temsilciliği'nin KOBİ’lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak hizmet verdiğini hatırlatan Seda Havale “Çıkar sağlama peşinde olan kişilerin, iş takibi adı altında para alarak yapması konusunda, işletme sahiplerinin dikkatli olmaları, suç teşkil eden bu tür faaliyetlerle ilgili somut bilgi ve belgeye ulaştıkları takdirde, gerekli işlemi yapmak üzere KOSGEB Başkanlığı'na bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN