İtfaiyeden yangın eğitimi

Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri dün saat 09.30’da Kapaklı Özden Petrol çalışanlarına ‘yangın’ konusunda eğitim verdi. Ekipler daha sonra Özden Petrol çalışanları i

GÜNDEM 7.03.2013 17:35:00 0
İtfaiyeden yangın eğitimi
YANGIN DENETLENEMEYEN YANMA OLAYIDIR
Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç tarafından verilen ‘Yangın’ eğitimine 8 Özden Petrol çalışanı katıldı. Yanıcı maddelerin katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3’e ayrıldığını belirten Bakaç, yangını meydana getiren temel öğelerden birinin de oksijen olduğuna dikkat çekti. Yavaş, hızlı, patlama-parlama ve kendi kendine olmak üzere 4 çeşit yanma olayı olduğunu söyleyen Soydan Bakaç, “Denetlenemeyen yanma olaylarına yangın denir” şeklinde konuştu.   
 
YANGIN ÖRNEKLERİ İZLETİLDİ
Yangın nedenlerinin başında korunma önlemlerinin alınmamasının geldiğine dikkat çeken İtfaiye Müdür Vekili Bakaç, “Bilgisizlik, ihmal, kazalar ve tabiat olayları da diğer yangın nedenleridir” dedi. Kapalı bir mekânda yangının söndürülebilmesi için oksijen oranının düşürülmesi gerektiğini söyleyen Soydan Bakaç, daha sonra katılımcılara yangınla ilgili çeşitli videolar izletti. 
 
SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAPILMALI
Herhangi bir yerde meydana gelen yangın söndürüldükten sonra bahse konu bölgede soğutma çalışması yapılması gerektiğini belirten Soydan Bakaç, aksi takdirde meydana gelebilecek parlama-patlama olaylarında ciddi kayıplar verilebileceğini ifade etti. Eğitimin ardından Özden Petrol çalışanları ile eş zamanlı yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. İlçenin bir ucunda bulunan Kapaklı İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yangın ihbarının ardından, ilçenin diğer ucunda bulunan Özden Petrol mevkiine gelmeleri 3 dakika 45 saniye sürdü. Soydan Bakaç bu eğitimlerin her 6 ayda 1 yapılması gerektiğini kaydetti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ