Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı

Trakya Otobanının Tekirdağ İli Sınırlarında kalan ve Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğünce başlatılan ağaçlandırma çalışmaları Çerkezköy-Lüleburgaz arasındaki 100 kilometr

GÜNDEM 5.03.2013 14:33:00 0
Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı
110 HEKTARLIK ALAN AĞAÇLANDIRILDI
Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğünün 2012 yılı ağaçlandırma programında bulunan 110 Hektarlık otoban ağaçlandırma sahasında yaz aylarında ekskavatörle yapılan toprak işleme çalışmalarının ardından Kasım ayında başlatılan dikimler tamamen bitirildi. Otobanda 100 metre aralıklarla farklı cins ibreli ve yapraklı fidanlar kullanılarak renk kontrastlığı oluşturuldu. Son olarak fidan destek kazıkları da tesis edilerek fidanlar otobanda yolculuk yapanların göz hizmetine sunuldu.
 
160 BİN FİDAN DİKİLDİ
Otobanda yapılan dikim çalışmalarını yerinde kontrol eden Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, dikimlerin bitirilmesinden sonra bakımlarının ve özellikle yaz aylarında sulanmasının çok önemli olduğunu, emeklerin boşa gitmemesi için su çanaklarının, çapa, budama ve diğer bakımlarının mutlaka takip edileceğini söyledi. Otobanın kendi sorumluluk alanlarındaki kısmına karaçam, fıstıkçamı, sedir, servi, çınar, mahlep, iğde, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, akasya, katalpa olmak üzere toplam 160 bin fidanın dikildiğini ifade eden Uzun bunların gerekli görülen 128 bin tanesinin fidan destek kazığı ile rüzgar ve kar gibi olumsuz faktörlere karşı desteklendiğini belirtti.
 
BOYLU FİDANLAR DİKİLDİ
Çerkezköy’de bulunan Pınarça Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi tarafından yapılan dikim çalışmalarının zamanında bitirildiğini belirten Uzun, dikim işinde deneyimli kadınlardan oluşan işçi gruplarının aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi. Otobana Keşan, Lüleburgaz, Demirköy, İstanbul, Eskişehir, Manisa ve Bolu orman fidanlıklarında üretilen boylu fidanların dikildiğini söyleyen Mehmet Uzun “Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda Türkiye’de otoban ve çevre yollarında Orman İşletme Müdürlükleri tarafından yoğun bir şekilde ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2013 yılında Tekirdağ ve İlçelerindeki çevre yollarında ağaçlandırma ve fidan dikim çalışmalarımız devam edecek. Toplum yararına çalışma projeleri kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen işçilerle önümüzdeki 2 yıl içerisinde Tekirdağ’da kamulaştırılması yapılmış tüm yol boylarının ağaçlandırmasını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN