"Meyveciliği geliştirme projesi" uygulanmaya başladı

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, önceki gün saat 10.00’da Keşan Orman Fidanlığı’nda “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında alınan fidanların üreticilere dağıtım törenine ka

GÜNDEM 5.03.2013 12:45:00 0
"Meyveciliği geliştirme projesi" uygulanmaya başladı
 Törende konuşan Kaymakam Dınkırcı, “İlçemizde meyveciliği geliştirme projesi kapsamında valimizin destek ve katkıları ile yüzde 70’i İl Özel İdaresinden yüzde 30 vatandaş katkısı ile 6 bin 115 adet armut, 714 adet elma, 525 adet erik, 280 adet ceviz olmak üzere toplamda 7 bin 634 adet fidan alındı. Bu fidanlar toplamda 105,6 dekarlık bir alana dikilecek, bugünden itibaren 73 dekarda armut, 16 dekarda ceviz, 8,6 dekarda elma, 8 dekarda erik fidanı toprakla buluşacak” dedi.
 
SEBZECİLİK ÜRETİMİ GELİŞMİŞ DURUMDA
Bu projenin bir başlangıç olduğunu ifade eden Dınkırcı, “Özellikle Keşan’ın geleceğinde uygun alanlarda, birinci sınıf tarım arazileri dışında, belirli alanlarda fidancılığın, meyveciliğin gelir kaynağı olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle endüstri bitkisi olan cevizin bir dönümden yıllık ortalama 2 ila 3 bin lira arasında getirisi olduğu aşikârdır. Diğer meyve çeşitlerinde de yaklaşık dönüm getirileri 3 ila 6 bin lira arasında olacağını gözlemlemekteyiz.
Projeden 10 köyden 17 üretici faydalanacaktır. Bölge tarım hayvancılık turizm ticarette gelişirken alternatif ürünleri de geliştirmek gerekiyor. Özellikle bazı köylerimizde zaten örtü altı sebzeciliğin alt yapısı var sebzecilik üretimi gelişmiş durumda” diye konuştu.
 
BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ
Bazı köylerde ise meyvecilik ile ilgili gelişmelerin olduğunu söyleyen Kaymakam Dınkırcı “Biz istiyoruz ki daha kümülatif, daha büyük ölçekli işleri yapalım. Bunun içinde İl Özel İdaremiz aracılığı ile hazırlamış olduğumuz “Meyveciliği Geliştirme Projesi”ni önemsiyoruz.
Projeye emek destek katkı koyan başta Sayın Valimize, İl Özel İdarimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, tarım teşkilatımıza, muhtarlarımıza, üreticilerimize, basınımıza kısacası herkese teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK