“Sözleşmeli personeli bir araya toplamak istiyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamudaki sözleşmeli çalışanlarla ilgili düzenleme için çalışma yaptıklarını belirterek, 'Sözleşmeli personellerin statüsü çok dağ?

GÜNDEM 4.03.2013 08:40:00 0
“Sözleşmeli personeli bir araya toplamak istiyoruz”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumartesi günü sabah Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının açılışına katıldı.

MUHATAPLAR DİLLERİNE HAKİM OLMALI
Daha Tekirdağ'a geçen ve Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden Çelik, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bakan Çelik, gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorusuna “Hükümetin başlattığı bu sürece karşı böyle bir atmosfer oluşmuşken ve millet iradesinin neredeyse yüzde 90'ının destek verdiği bu süreçte, İmralı'ya gidip gelenlerin basın karşısında kullandığı dil oldukça yakışıksız bir dildir. Muhataplar dillerine hakim olmalı. Bu konuşmalar sürece katkı sağlamaz. Halkı da yaralayıcı bir üsluptur. Süreç önemli bir süreçtir. Hükümet süreci başlatarak önemli bir risk almıştır. Fakat olayların içersindeki aktörlerin mutlaka dillerine hakim olması gerekir ve süreç doğru ise ki doğru bir süreçtir, ben Şanlıurfa'da, Mardin'de ve Bursa'da da aynı şeyleri söyledim ve gördüm; vatandaş bunu tecil ediyor, umarım bundan sonra herkes söylediğine dikkat eder, bu bela, bu kara bulut ülkemizi terk eder gider” şeklinde cevap verdi.
 
STATÜSÜ ÇOK DAĞINIK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C'lilerle ilgili sorulan bir soru üzerine ise “4/C'liler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımızın 4/C lilere tanıdığı imkanlar ilk zamanlarda gayet memnun edici karşılanmıştı. Ancak şimdide kadro istiyorlar, yeni statü talepleri var. Bu konuda yeni gelişmeler de var. Mesela geçtiğimiz mayıs ayındaki toplu sözleşmelerde, 4/C'lilere 11 ay 28 gün çalışma imkanı getirdik. Bakanlığım, bu konuda mutfakta güzel çalışmalar yürütüyor” şeklinde konuştu. Bakan Çelik, devlet personeli rejimi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek “Sözleşmeli personellerin statüsü çok dağınık; biz bakanlık ve hükümet olarak 6 gruptan oluşan bu durumu daha derli toplu hale getirmek istiyoruz. 4/C'lileri demiyorum ama sözleşmeli personel oluşumunu bir araya toplamak istiyoruz” dedi.
 
BELEDİYEYİ DE ZİYARET ETTİ
Bakan Çelik, daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç'ı makamında ziyareti etti. Ardından partisinin il teşkilatını ziyaret eden Bakan Çelik, incelemelerde bulunmak üzere Çorlu’ya geçti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN