Türk - Yunan İş Forumu

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve beraberindeki heyetin Türkiye ziyareti vesilesiyle Türk-Yunan İş Forumu, 4 Mart tarihinde İstanbul`da gerçekleştirilecek.

EKONOMİ 1.03.2013 17:32:00 0
Türk - Yunan İş Forumu
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) DEİK Temsilcisi ve Hukuk Danışmanı Av. Aylin Arıkan, Yunanistan Başbakanı Samaras'ın Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul Çırağan Otel'de gerçekleştirilecek İş Forumuna katılmak isteyen üyelerin Keşan TSO DEİK Temsilciliğ'ne başvurabileceklerini belirtti. Arıkan “4 Mart 2013 tarihinde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı vesilesiyle, Yunanistan Başbakanı Sayın Antonis Samaras, beraberinde 10 Bakan ve geniş katılımlı işadamı heyetiyle birlikte Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bu kapsamda, söz konusu toplantı ile eşzamanlı olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, DEİK ve TİM işbirliğinde, her iki ülke Başbakanlarının ve ödne gelen Bakanların katılımlarıyla, 13:00-18:00 saatleri arasında Çırağan Otel İstanbul’da ‘’Türk-Yunan İş Forumu’’ düzenlenecektir” dedi.
 
TİCARET HACMİ 5 MİLYON DOLAR
Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ticaret hacminin 2012 yılında 5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Arıkan “Yunanistan’ı uzun süredir olumsuz yönde etkileyen ekonomik krizin, Türk-Yunan ticaret ilişkilerine pek yansımadığı görülmektedir. Yunan yatırımcıların, ülkemizde bankacılık, bilişim teknolojisi (IT), tarım uygulamaları, ambalaj, plastik, eczacılık, kozmetik, balıkçılık, turizm ve inşaat sektörlerinde işbirliği yapmak istedikleri bilinmektedir. Yunan şirketlerinin günümüze kadar Türkiye’deki toplam yatırımlarının tutarı 6 milyar ABD dolarını aşmıştır. Ayrıca geçtiğimiz yıl, Yunanistan’ın kamu iktisadi teşebbüsleri ile ilgili yaklaşık 70 milyar dolarlık özelleştirme yapacağı Yunan hükümeti tarafından taahhüt edilmiştir. Bu özelleştirme projeleri kapsamında, başta telekomünikasyon, ulaşım altyapısı, turizm, internet altyapı hizmetleri, liman ve havaalanı işletmeciliği, tekstil, gıda, enerji sektörlerine ağırlık verileceği öngörülmektedir” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ