Bölge Planı Hazırlıkları Devam Ediyor

Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi kalkınma sürecinin sosyal ve ekonomik çerçevesini oluşturacak TR21 Trakya Bölge Planı (2014-2023) hazırlıklarına Bölge Planı Özel İhtisas Komisyon ToplantılarÄ

GÜNDEM 28.02.2013 13:12:00 0
Bölge Planı Hazırlıkları Devam Ediyor
HEDEF VE STRATEJİLER BELİRLENDİ
Tekirdağ Ramada Otel’de yapılan toplantılara Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nden kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. 18 Şubat- 1 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan komisyon toplantılarının birinci turuna yaklaşık 600 kişi katıldı. Özel İhtisas Komisyonları İmalat Sanayinde Dönüşüm, Tarım, Yönetişim ve Sivil Toplum, Kobiler-Esnaf ve Sanatkarlar, Kırsal Kalkınma, Enerji, Sosyal Hizmetler ve Yoksulluk, Çevre, Doğal Afet Yönetiminde Etkinlik, Beşeri Kaynaklar,  Mekansal Gelişme, Orman ve Su Kaynakları, Kamusal Hizmetlerin Geliştirilmesi, Bilgi Toplumu ve Yenilikçilik, Finans ve Göç gibi 16 temadan oluşturuldu. İlk gün toplantılarının sabah kısmında Planlama Birimi tarafından hazırlanan Trakya Bölgesi genel sunumu ve ön rapor içeriği komisyon üyelerine aktarıldı. Daha sonra komisyonların çalışma yöntemleri üyelere anlatıldı. Öğleden sonraki kısımda ise her komisyon kendi alanıyla ilgili bir vizyon cümlesi belirledi ve durum tespiti yapılmasını sağlayan GZFT analizini gerçekleştirdi. İkinci gün toplantılarında ise gruplara ayrılan komisyon üyeleri hedef ve stratejileri belirledi. Toplantıların ikinci turu 11-22 Mart tarihleri arasında yapılacak.   

İNTERNET SİTESİ FAALİYETE ALINDI
Bölge Planı hazırlık sürecinde oluşturulan Özel İhtisas Komisyonları katılımcılık ilkeleri çerçevesinde Plan’a girdi sağlayacak olan politika ve öncelikleri verecek çalışmalar yürütecekler. Özel İhtisas Komisyonlarından gelecek veriler Haziran 2013 sonuna kadar yazılacak olan Bölge Planı Taslağı’nda kullanılacak. Ayrıca bu çalışmaya bölge içi ve dışından katkıların yapılabilmesi ve genel iletişimi sağlayabilmek için www.trakya2023.com adlı bir internet sitesi de faaliyete alındı.  

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN