Böbrek Vakfı’nın genel kurulu yapıldı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç. Eşi Münevver Dalgıç’la beraber Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesinin 2013 Olağan Mali Kongresine katıldı.

GÜNDEM 28.02.2013 10:32:00 0
Böbrek Vakfı’nın genel kurulu yapıldı
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Tekirdağ Şube Başkanı Ülkü Eşkinat, Asbaşkan Doğan Eşkinat’ın yanısıra mütevelli heyetinin de hazır bulunduğu kongrede Ülkü Eşkinat tarafından okunan yönetim kurulu raporu ile 2012 bilançosu ve denetim kurulu raporu oybirliğiyle kabul edildi.
 
15 YILDIR ÇALIŞIYORUZ
Hastane hakkında bilgiler veren Ülkü Eşkinat diğer yıllara nazaran hastanede seans artışlarının sağlandığını belirterek “15 yıldır durmadan çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı heyecan ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim etkinliklerimize katılan Tekirdağlılara ve hastanemize her türlü desteği veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
HER SEANSTA ZARAR EDİYORUZ
Vakfın Türkiye’de yaptığı çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler sunan Genel Başkan Timur Erk ise hükümetin seanslara ödediği paranın az geldiğini ve vakfın her seanstan 11 lira zarar ettiğini söyledi. Televizyonlarda yaptıkları Beni Bağışlayın adlı kamu spotuyla organ bağışında artışlar sağlandığını kaydeden Erk “ Ancak bu sayılar yine de çok az. Yüzde 20’lerde olan bu oranı yüzde 50’lere hatta daha yukarılara çekmeliyiz. Biz Vakıf olarak yılda 100 böbrek nakli yapıyoruz” diye konuştu.
 
HAT SAYISI 16’YA ÇIKTI
Vakıf yetkililerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da üyelerin bazı isteklerini dinledi. Üyelerin hastane yanına Belediye Otobüs durağı istemeleri üzerine Dalgıç “Daha önce bunu yapamıyorduk. Ancak yeni yaptığımız otobüs ihalesinde şartnamemize bunu koyduk.10 Olan otobüs hattımızı 16’ya otobüs sayımızı da 35’ten 70’e çıkardık. 3 Mart Cumartesi itibariyle yeni Sarı Otobüslerimiz hizmete başlayacak, ve durak sıkıntısını da en kısa zamanda halledeceğiz. Bundan sonra daha rahat hizmet edebileceğiz” dedi.
 
ROZET TAKILDI
Kongrede ayrıca Eczacı Leyla Uğurlu ile Avukat Yıldız Çelikkol oybirliğiyle Mütevelli Heyet üyeliğine kabul edildi. Üyeliğe kabul edilen Uğurlu ve Çelikkol’a Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk ,Tekirdağ Şube Başkanı Ülkü Eşkinat ve Asbaşkan Doğan Eşkinat tarafından rozet takıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER