Okulumda besleniyorum

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı önceki gün Keşan Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret ederek, “Okulumda Besleniyorum” projesini yerinde denetledi.

GÜNDEM 28.02.2013 10:17:00 0
Okulumda besleniyorum
PROJEYİ YERİNDE DENETLEDİ
Saat 09.30’da gerçekleşen ziyarette, Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı, Okul Müdürü Ahmet Erkan ve Yeni Mescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar tarafından karşılandı.
Dınkırcı, Okul Müdürü Ahmet Erkan’dan, okulda 432 öğrenci, 18 derslik, 26 kadrolu öğretmen ve 2 idarecinin bulunduğu en temel problemlerinin ise öğrenci devamsızlığı olduğu bilgilerini aldı.
 
EĞİTİMİN ÖNEMİ
“Okulumda Besleniyorum Projesi” kapsamında Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret ettiklerini belirten Dınkırcı “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetimizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordineli bir şekilde yürüttüğü bu proje, belirli imkânları yeterli olmayan öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Kahvaltı ve okul öncesi eğitim çok önemli bu süreci beraber yöneteceğiz. Okuldaki başarıları daha yukarı taşımak anlamında öğretmen, öğrenci, veli koordinasyonunu yukarı taşıyalım. Bunun içinde ilkönce okulöncesi eğitimden başlamak gerekiyor. Çocukları okul öncesi eğitimle birlikte, eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya, trafiğinden büyüğe küçüğe saygı ve sevgiye kadar her şeyin kökeninde okulöncesi eğitimin önemi yatıyor” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak eğitimle ilgili her projeye imkânlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyleyen Dınkırcı “Projeden faydalanan 126 öğrenci, 8 farklı okulda eğitim ve öğretime devam ediyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak eğitime öğretime destek katkı bağlamında çocuklarını okula gönderen ailelere her türlü desteğe hazırız” dedi.

SÜT DAĞITTI
Bazı sınıfları ziyaret eden Kaymakam Bekir Dınkırcı öğrencilerle de sohbet etti. Gelecekte meslek seçimleri ve hedeflerini sordu. Öğrencilere ücretsiz süt, diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. Dünyada insan başına yıllık süt tüketimini Finlandiya’da 136 litre, Avrupa Birliği ülkelerinde 80-90 litre, Yunanistan’da 65 litre, Türkiye’de ise 30 litre olduğunu ifade eden Dınkırcı, bunu arttırmak için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü, Portekiz’de süt ürünü tüketme ile ilgili özel yürütülen proje sayesinde 10 yılda çocukların boyunun 3 santimetre uzadığını söyledi. Dınkırcı, “Okul sütü Projesi” kapsamında hem çocukların sağlıklı gelişimi hem de bölge hayvancılığının gelişmesi açısından herkesi süt, yoğurt, ayran, peynir vb. süt ürünlerini tüketmeye davet etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN