E- belediyecilik uygulaması başladı

Sultanköy Belediye Başkanlığı e- belediye kapsamında interaktif belediyeciliği başlattı.

GÜNDEM 27.02.2013 11:46:00 0
E- belediyecilik uygulaması başladı
SMS BELEDİYECİLİĞİ BAŞLADI
E-Belediyecilik ile ilgili bilgi veren Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan “Bizler vatandaş odaklı, hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışı güdüyoruz. Önce Mobil iletişim çağına ayak uydurarak SMS Belediyeciliğe başlamış bulunuyoruz. SMS Belediyeciliği ile belediyenin bilgilendirme hizmetlerinden (Cenaze, organizasyon, ilanlar v.b) faydalanmak isteyen vatandaşların bildirmiş oldukları cep telefonuna SMS ile bilgilendirme mesajları atılıyor. Daha sonra, mükelleflerimize kolaylık sağlayarak kredi kartı ile tahsilat dönemini başlattık. Geçmişten biriken borcu bulunan mükelleflerimiz bu borçlarını toptan ödemekte zorluk çektikleri için kredi kartı ile tahsilat hizmeti sunmaya başladık. Kredi kartı ile ödemelerde tüm banka kartları geçerlidir, mükelleflerimiz borçlarını zorlanmadan ödeyebilme imkanı sağlamış olduk” dedi.
 
İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK
Trakya Kalkınma Ajansına yaptıkları proje başvurusunun kabulüyle de Akıllı Kent Sultanköy adlı projeyle vatandaşlara e-belediye kapsamında interaktif belediyeciliği sunmuş olduklarını söyleyen Çolpan “Projemizle; teknolojik altyapımızı güçlendirerek, hizmet kalitesinin arttırılmasını, Belediyemizin bilişim maliyetlerini düşürmeyi, uzun vadede yenileme yükseltme yatırımlarının yapılmayacağı bir bilgi işlem sistemi kurmayı ve yapılacak yazılım eklentileri ile tüm vatandaşlarımıza belediyecilik hizmetlerinde hız ve kolaylık sağlamayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

HERHANGİ BİR BİLGİSAYARDAN YAPILABİLECEK
Böyle bir bilgi işlem altyapısı geldikten sonra tüm vatandaşların, tüm mükelleflerin ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme gibi işleri için belediyeye gelme zorunluluklarının ortadan kalkacağını söyleyen Çolpan “Böylece vatandaşlarımız belediyeye kadar ödeme, sorgulama, bilgi öğrenme, vb. işleri için gelmeyecekler; belirli aralıklarla örnek olarak yılda 2 defa yapılan Emlak vergisi ödeme dönemlerinde dahi olsa ekstra ulaşım masrafları yapmalarının önüne geçilmiş olacaktır. Tüm bu işlemleri internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, sorgulamalarını ise cep telefonundan, sabit telefondan yapabilecektir” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK