2012 yılı faaliyetleri değerlendirildi

Trakya Kalkınma Ajansı Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı dün Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 26.02.2013 16:58:00 0
2012 yılı faaliyetleri değerlendirildi
 YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Saat 11:00’da başlayan toplantıya Tekirdağ Valisi ve TRAKYAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yerlikaya, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Behçet Şen, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Güler, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay katıldı. 

ÜYELER HİBE BAŞVURULARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Toplantının açılışında bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararların görüşülmesinin ardından 2012-2013 Yılı  Mali Destek Programı başvuruları hakkında özet bir bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda programlar neticesinde ajansa toplam 310 adet başvuru yapıldığı belirtilirken başvuruların 122’sinin Edirne, 112’sinin Tekirdağ ve 66’sının ise Kırklareli’den geldiği açıklandı. Toplantıda ayrıca İktisadi Kalkınma Mali Destek Programına gelen proje başvuru sayısının 94, Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına gelen başvuru sayısının 158, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılan başvuru sayısının ise 58 olduğu bilgisi verildi. Toplantıda ayrıca toplam 21 milyon TL bütçeye sahip programlar için 117 milyon TL’yi aşan bir hibe talebi geldiğine dikkat çekildi.
 
FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Mali Destek Programları başvuru süreci hakkındaki bilgilendirmeden sonra Ajans Yönetim Kurulu TRAKYAKA’nın 2013 yılı bütçesini karara bağlayarak Ajansın 2012 yıllı faaliyet raporunu değerlendirdi. Bu değerlendirmelerin ardından 2012 Yılı Temmuz ayında Kalkınma Bakanlığı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu arasında imzalanan kurumsal işbirliğine yönelik çerçeve protokolün imzası gerçekleştirildi. Toplantı, Ocak ayında İstanbul’da gerçekleşen ve Trakya Bölgesi’nin TRAKYAKA çatısı altında katılım gösterdiği EMITT 2013 Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi