Öğrencilere belediye başkanlığını anlattı

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Gündem Eğitim” projesi kapsamında Evrenosbey Ortaokulu 8. sınıf ?

GÜNDEM 25.02.2013 19:19:00 0
Öğrencilere belediye başkanlığını anlattı
Belediye başkanlığı ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Altınok daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Öğrencilerden Cem Besli’nin sahildeki yol çalışmaları ile ilgili sorusuna cevap veren Altınok, gecikmenin belediyeden kaynaklanmadığını, tredaşın trafo değiştirmesinden kaynaklandığını, bir süre bekleneceğini olmazsa kendi çalışmalarını hızlandıracağını ve halktan 3 ay sabır beklediğini ve zamanında yetişeceğini söyledi.
 
CUMHURİYET MEYDANI’NI DÜZENLEYECEK MİSİNİZ?
Süleyman Altınok, Cemal Özkan Caddesi’nin gidiş-gelişli olacağını, yanlarda cep olacağını, bin 200 metrekare olacağını, belediyeye maliyetinin 850 bin TL civarında olduğunu söyledi. Öğrencilerden Seniye Utku’nun “siyasete girmeye nasıl karar verdiniz” sorusuna da cevap veren Altınok, bir dost yemeğinde karar verdiğini belirtti. Ersin Kızılkayış’ın “Cumhuriyet Meydanını düzenleyecek misiniz” sorusu üzerine konuşan Altınok, Cumhuriyet Meydanını en kısa zamanda yapacağını, Cemal Özkan Caddesi gibi oranın da süsleneceğini ifade etti. Egemen Günal’ın “İskeledeki korkuluklar ne olacak” sorusuna cevap veren Başkan Altınok, korumalıkların çürüdüğünü en kısa sürede yenileneceğini belirtti. İrem Arslan ise Eğitim şartlarının eşit olmadığını ve illerin gelişmişlik şartlarına göre başarının artıp artmadığını sordu.
 
SUYUN İÇİLİP İÇİLEMEYECEĞİNİ SORDU
Soruya cevap veren Altınok “Ekonomik şartlardan olup olmadığını bilmiyorum. Ama bazı çocuklar kendilerine sağlanan ekonomik şartlardan dolayı biraz derslere önem veremiyor. Fakat tüm çocuklar zeki” dedi. Mertcan Bozkurt ise çeşme suyunun içilip içilemediğini sordu. Kendisinin çeşme suyunu içtiğini söyleyen Altınok içilmesinde hiçbir mahsurun olmadığını söyledi. Sunumun sonunda öğrenciler Belediye Başkanı Süleyman Altınok’a çiçek vererek teşekkür ettiler. Ayrıca Evrenosbey Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokuluna yapmış olduğu yardımlar ve katkılar için Evrenosbey Ortaokulu Müdürü Ömer Ramazanoğlu ve İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Recep Adalı tarafından Altınok’a plaket takdim etti.