Kapaklı, CHP anlayışı ile yönetilmeli

Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçtiğimiz günlerde CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Veysel Güven, Kapaklı’nın ilk belediye başkanının CHP’den

GÜNDEM 25.02.2013 11:14:00 0
Kapaklı, CHP anlayışı ile yönetilmeli
Kapaklı’nın tanınmış simalarından Veysel Güven, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
 
GÖREVİMDEN İSTİFA ETTİM
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kapaklı Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını yaklaşık 3 ay önce duyurduğunu ifade eden Veysel Güven, “Siyasi anlamda biraz daha tecrübe kazanmak için bugüne kadar bekledim. 21 Şubat tarihinde de Belediye Başkan Aday Adaylığı için CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa ettim” dedi. 
 
İLK BELEDİYE BAŞKANI CHP’DEN ÇIKACAK
Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde Kapaklı’dan Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi halinde seçimleri kazanacağından şüphesi olmadığını ifade eden Kapaklı Belediye başkan Aday Adayı Veysel Güven, “Kapaklı Belde Belediyesi SHP döneminde kuruldu. İlçe statüsüne yükselen Kapaklı’nın ilk belediye başkanının ise CHP’den çıkacağına adım gibi eminim. İnşallah bu kişi de ben olacağım” şeklinde konuştu.
 
KİMSE İÇİN ADAYLIKTAN FERAGAT ETMEM
Kapaklı Belediye Başkan adaylığı için karşısına rakip olarak kim çıkarsa çıksın adaylıktan vazgeçmeyeceğini sözlerine ekleyen Veysel Güven, “Hiç kimse için adaylıktan feragat etmem. Tek temennim, Kapaklı Belediyesi’nin CHP’nin belediyecilik anlayışı ile yönetilmesidir” ifadelerini kullandı.
 
KAPAKLI’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARI
Kapaklı’nın sorunlarına da değinen Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Güven, Kapaklı’nın en büyük sorununun yol ve altyapı sorunu olduğunu kaydetti. İlçenin acil olarak yeni toplu konut alanlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Güven, “Kapaklımızın bir diğer sorunu da dereler konusudur. Bu zamana kadar derelerle ilgili herhangi bir çalışma yapılmaması mevcut yönetimin eksikliğidir. Dereler en kısa zamanda ıslah edilmelidir” diye konuştu.

AYRIMCILIĞIN KARŞISINDAYIZ
Kapaklı’yı etnik ırkçılık yapmadan yerli-yabancı diye ayırmadan yönetmek için Belediye Başkanlığına aday olmak istediğini ifade eden Veysel Güven, “Kapaklı sınırları içerisinde yaşayan, ekmeğini burada kazanan herkes Kapaklılıdır. CHP bugüne kadar ırkçılık yapan herkesin karşısında olmuştur, bundan sonra da hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmasına göz yummayacağız” dedi. Güven, Kapaklı’da CHP Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi halinde listesinde her yöreden bir temsilcinin bulunacağını da sözlerine ekledi.
 
CHP’Lİ KİMLİĞİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ
Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olacak kişinin muhakkak CHP kökenli olması gerektiğini savunan Veysel Güven, “Hayatı boyunca CHP’ye hiç oy vermeyen kişilerin, CHP’den Belediye Başkan Adayı olmayı düşündüğü şeklinde söylentiler var. Kesinlikle bunu yanlış buluyorum. Yalnızca seçim zamanı CHP’li olunmaz. Biz bugüne kadar her zaman partimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de ne olursa olsun CHP’li kimliğimizden asla ödün vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM
3. kuşak CHP’li olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Güven, her zaman CHP camiasının içinde olduğunu belirtti. Babası Recep Güven’in, Kapaklı’nın ilk kurucu Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Veysel Güven, “İnşallah ben de Kapaklı ilçesinin ilk belediye başkanı olacağım” dedi. Belediye Başkan Aday Adaylığı için çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Güven, “İnşallah yapacağımız çalışmalarla kendimizi Kapaklı halkına en iyi şekilde anlatıp, seçimleri kazanmak istiyoruz” dedi.
 
NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM
Kapaklı’ya hak ettiği hizmeti sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Güven, “Partim benim dışımda birini aday olarak gösterirse, o arkadaşımızı da sonuna kadar destekleyeceğim. Önemli olan Kapaklımızın CHP Belediyecilik anlayışı ile yönetilmesidir” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ