Milli Eğitim’de yeni uygulama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mesleki eğitim veren okul ve kurumlarda görev yapan 15 bin yönetici ve öğretmene yönelik girişimcilik ve liderlik eğitimi vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

GÜNDEM 24.02.2013 17:31:00 0
Milli Eğitim’de yeni uygulama
PROTOKOL İMZALANDI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında görevli yönetici ve meslek dersleri öğretmenlerine yönelik olarak verilecek "Öğretmenlik, Girişimcilik ve Liderlik Eğitimleri İşbirliği Protokolü" imzalandı. MEB'de düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz katıldı. Bakan Avcı, girişimcilik kavramının hala iş dünyası, piyasa, istihdam, risk alma, teşebbüste bulunma gibi doğrudan ekonomiye dönük çağrışımlar yaptığını, ancak artık girişimciliğin, liderlik kavramıyla yeniden tanımlandığını söyledi. Girişimcilik ruhunun, günümüzün bilgi toplumunda yeni anlamlar yüklenerek, kazanılması ve geliştirilmesi gereken bir beceriyi ve kültürü ifade etmeye başladığını ifade eden Avcı “Toplumsal kültürümüzün yeni ve farklı şeyler söylemeyi, hayal kurmayı, merak ve araştırma duygusunu, risk ve sorumluluk almayı, cesaret ve özgüveni teşvik ettiğini, çocuklarımızı yüreklendirdiğini söylemek biraz zor görünüyor” dedi.
 
15 BİN KİŞİYE EĞİTİM
Dünyada giderek önemini arttıran temel becerinin, bireysel yeteneğe dayalı girişimcilik ve insanın araştırıcı üretkenlik yeteneği olduğunu belirten Avcı “Son 10 yılda eğitim sistemimizde gerçekleştirilen değişimin temel amacı, araştırıcı, yenilikçi, özgür düşünen, hayal eden ve girişimcilik ruhuna sahip bireyler yetiştirmektir. Bakanlığımızın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK arasında yürütülecek protokol kapsamında 3 yıl içerisinde Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın mesleki eğitim veren okul ve kurumlarda görev yapan 15 bin yönetici ve öğretmene yönelik olarak 56'şar saatlik eğitim ve öğretim vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi