Tapu da yok, ruhsat da

İpsala Belediye Başkanlığınca, önceki gün saat:15.30'da Belediye Düğün Salonu'nda tapu tahsis belgesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 24.02.2013 17:01:00 0
Tapu da yok, ruhsat da
TAPUSU DA YOK, RUHSATI DA
Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Belediye Meclis üyeleri, Fen işleri Müdürlüğü çalışanları ve Yeni Mahalle sakinleri katıldı. Yaklaşık 1 saat süren bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Karagöz “Yıllardan beri ihmal edilmiş, geçiştirilmiş bir konuyu bu dönemde hep birlikte çözelim diye uğraşıyoruz. Yıllar önce arsası olmayan siz vatandaşlarımıza Belediye Başkanlığı arsa tahsisinde bulunmuş ve tapu tahsis belgesi düzenlemiş. Tapu tahsis belgesi düzenlenen bizdeki listeye göre 189 kişiden bir kısmı bir ödeme yapmış, bir kısmı tamamını ödemiş, bir kısmı hiç ödeme yapmamış. Bütün bunların sonucunda Yeni Mahalle’de Belediye’ye ait yerlerle ilgili sıkıntılarımız var. Sıkıntıların özünde şu yatıyor; tapunuz olmadığı için, üzerine yapmış olduğunuz konut da ruhsatlı değil” dedi.
 
BUNU ÇÖZMELİYİZ
Ruhsatlı olmayan konuta elektrik, su bağlamanın kanunen suç olduğunu ifade eden Karagöz “Ama elektrik de verilmiş, su da. Geçen günler bize gelen listede 40’a yakın arkadaşımız evin kendisine ait olduğunu ispat edemediği için elektriği kesilmiş. Bir kısmı şöyle, böyle nedenlerle olayı çözmüş. Ama büyük kesimin şuanda elektrik aboneliği yok. Bunların bir tek çözümü var. Belediye’nin ilgili yasaya göre tahsis etmiş olduğu bu yerlerin tapularının vatandaşlarımıza verilmesi. Son çıkan bir yasayla 2015 yılı itibariyle bu haklar, eğer tapu tahsis belgesine dayalı olarak tapunuzu alırsanız sizin, 2015 yılına kadar bu yerleri almazsanız bu yerler tekrar İpsala Belediyesi’nin malı olacak. Tapu tahsis belgesi olmayıp, Belediye’nin yerine konut yapmış olanlar da var. Bunu da çözebilmeliyiz. Tapu tahsis belgesi dışındaki alanda yaptığınız yerlerle ilgili de emlak değerleri var. Rayiç bedel üzerinden bu yerleri sizlere satışını yapalım diye mecliste de görüştük, encümen kararı da aldık. Bugünkü toplantının ana nedeni şuandan itibaren yapmamız gereken işler nelerdir? Elinizde tapu tahsis belgesi var, bir miktar para ödemişsiniz, elinizde tapu tahsis belgesi var, hiç para ödememişsiniz, elinizde tapu tahsis belgesi yok ama tapu tahsis belgesi olandan satın almışsınız. Bunların hepsini bölüm bölüm nasıl çözeriz. Bununla ilgili sizlere bilgi aktaracağız” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi